Bela kuća izdvaja 6,4 milijardi dolara Samsungu kao deo strategije vraćanja proizvodnje čipova u SAD!

Nedavna najava Bele kuće o 6,4 milijarde dolara za južnokorejski Samsung za izgradnju kapaciteta za proizvodnju čipova u Teksasu, označava sledeću fazu napora Bajdenove administracije da vrati proizvodnju poluprovodnika u Sjedinjene Države, piše američki novinar Ben Verškul, u nedavnom članku.

Materijal kaže da je do sada fokus bio uglavnom na naprednim logičkim poluprovodnicima…

Razvoj industrije će se sada fokusirati na druge oblasti, uključujući memorijske čipove, koji predstavljaju, još jednu važnu komponentu u razvoju veštačke inteligencije.

Zauzvrat, kako piše ekspert, pomenuta sredstva koja je Samsung izdvojila biće iskorišćena za finansiranje stvaranja proizvodnih pogona kompanije u Teksasu.

Ovo poslednje će biti pušteno u rad u fazama. Konkretno, do kraja decenije, dve fabrike čipova, istraživački centar i montažna radnja pojaviće se u Ostinu i Tajleru.

Ukupno je planirano da se potroši do 45 milijardi dolara, na stvaranje visokotehnološkog proizvodnog klastera u Teksasu.

Kao što je navedeno u članku, Samsung će se fokusirati na proizvodnju naprednih čipova, uključujući proizvodnju pomoću dvonanometarske procesne tehnologije.

Istovremeno, TSM i Intel su takođe dobili sredstva za razvoj industrije, od američke administracije u iznosu od 6,6 i 8,5 milijardi dolara, respektivno.

Ovaj kapacitet bi mogao da proizvede, neke od najmoćnijih čipova na svetu, koji su potrebni za napredne tehnologije kao što su veštačka inteligencija i jačanje nacionalne bezbednosti SAD – citira se u članku reči američkog predsednika Džoa Bajdena, nakon najave dodele navedenih sredstava.

Borba.Info

Check Also

Rusi krenuli u uspešan napad, u nekoliko pravaca! – VIDEO

Ruska vojska je preuzela inicijativu i prilično uspešno napreduje u nekoliko pravaca, potiskujući ukrajinske snage. …