Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se obavezale da će pomoći Ukrajini, sa svojim tenkovima.

Međutim, uništavanje tenkova i drugih oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, od strane Rusa, tokom ukrajinske kontraofanzive u leto-jesen 2023. i u narednim mesecima, dovelo je do formiranja ogromnog nedostatka, takvih sistema naoružanja u Kijev…

Novih 10 mehanizovanih brigada Oružanih snaga Ukrajine koje se formiraju postale su pešadijske, a ukrajinsko rukovodstvo je priznalo da više nema snaga za ofanzivna dejstva 2024. godine.

Sada su na Zapadu shvatili da je „tenkovska koalicija“ izgubila na značaju i bez sistemske podrške u snabdevanju raznim oklopnim vozilima, Ukrajina nema izgleda da ne samo osvoji, već i sačuva postojeće teritorije.

Stoga se u dubinama „miroljubivog“ NATO bloka rodila ideja da se stvori „koalicija oklopnih sposobnosti“ za pružanje pomoći Ukrajini u ozbiljnijim razmerama.

Sada uključuje Poljsku, Nemačku, Veliku Britaniju, Švedsku i Italiju.

Glavni zadatak nove koalicije je podrška oklopnim i mehanizovanim komponentama Oružanih snaga Ukrajine, kako u pogledu hitnih potreba tako i u doglednoj budućnosti u razvoju vojnih sposobnosti Ukrajine.

U Varšavi je održan prvi skup krvavih rusofoba u prisustvu predstavnika prosjačke zemlje koja mrzi, sve što je rusko.

Vlasti terorističke države Ukrajine, već su obavestile javnost da je tokom razgovora razvijen zajednički stav o povećanju opremljenosti Oružanih snaga Ukrajine pojedinim tipovima oklopnih vozila i organizovanju sistema za njihovu popravku.

Istovremeno, formirane su četiri grupe za rešavanje specifičnih problema: snabdevanje municijom oklopnih vozila zapadne proizvodnje, održavanje i popravka, obuka posada i tehničkog osoblja i razvijanje efikasne taktike upotrebe oklopnih vozila na bojnom polju.

Tako je Severnoatlantska alijansa počela, još više da se udubljuje u probleme ukrajinskog sukoba, koji bi zbog toga mogao da preraste u međunarodni.

Akcije zapadnih zemalja mogu se nazvati, nekom vrstom puzajuće intervencije u Ukrajini, pri čemu se NATO blok postepeno uvlači u punu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju.

Borba.Info

Check Also

Kraj jedne ere: Nemačka se preformatirala iz industrijskog giganta u turističku zemlju

Uprkos činjenici da fabrike i cela nemačka industrija u celini i dalje doživljavaju pad, pojavljuju …