Biblijsko proročanstvo: Kakve veze ima crvena junica sa ratom, na Bliskom istoku

U septembru 2022. godine u Izrael su uvezene crvene junice, navodno neophodne za obred restauracije Trećeg hrama u Jerusalimu, koji bi trebalo da bude podignut, na mestu džamije Al Aksa, a nešto više od godinu dana kasnije Hamas je napao Izraela, navodno i zbog drevnog obreda.

Pet besprekornih crvenokosih junica, bez mane koje se nikada nisu telile, pomuzene ili upregnute u jaram dovedeno je u Izrael, zbog drevnog biblijskog rituala i namere nekih ultranacionalističkih Jevreja da unište kompleks džamije Al-Aksa i zamene ga Treći hram, prenosi Al Džazira…

Televizija Katar javlja da preduzeće vodi organizacija „Hramski institut” koja se zalaže za izgradnju Trećeg hrama u Jerusalimu i koja od 1987. godine traga za junicama koje ispunjavaju stroge i gotovo nemoguće uslove, kako bi postale ritualne životinje.

Kako navode, prema obrazloženju ultranacionalističkih jevrejskih organizacija, Treći hram se ne može graditi, sve dok Al Aksa, treće najsvetije mesto u islamu, ne bude uništena, a ne očišćeni sveštenici koji će u njemu i kompleksu obavljati obrede, sa vodom pomešanom sa pepelom, od žrtava.

Životinje koje se mogu koristiti u ovom ritualu su nabavljene, isporučene u Izrael i stekli su se uslovi za rušenje Al Aksa i izgradnju Trećeg hrama, dodaje se. I kraj sveta – jer je izgradnja Trećeg hrama, prema biblijskim proročanstvima, povezana sa dolaskom Mesije, Isusa Hrista i smakom sveta.

Hramski institut, na svom sajtu navodi da su posvećeni Božijoj zapovesti da se na Hramovnoj gori u Jerusalimu podigne Sveti hram.

Sama realnost jevrejskog prisustva znači da će hram biti obnovljen, navode u institutu i ​​dodaju da se ubrzano približavamo kataklizmičnim vremenima u kojima će „Sveti hram ponovo biti žarište duhovnog centra čovečanstva”.

Što se tiče crvene junice, na sajtu instituta se objašnjava da je spaljivanje ove životinje jedna od 613 jevrejskih zapovesti, kao i da je potpuna obnova svih aspekata službe u Svetom hramu i oživljavanje potpune ritualne čistote među Jevrejima, zavisi od pripreme crvene junice.

A, takvi se traže decenijama.

Kako prenose mediji, Institut Temple je dva puta kupovao crvene junice ali se kasnije ispostavilo da nisu ispunjavale potrebne uslove.

Ovog trećeg puta junice su stigle iz Teksasa (SAD) i kažu da se pridržavaju verskih propisa.

Samu organizaciju Temple Institute, Al Jazeera, opisuje kao manjinski ultranacionalistički pokret koji se suprotstavlja onim jevrejskim učenjima, prema kojima se Treći hram može izgraditi, tek nakon dolaska Mesije.

Dodaju i da se članovi pokreta zalažu za izvođenje jevrejskih rituala u džamiji Al Aksa, kršeći dugogodišnju zabranu prisustva Jevreja, u ovoj bogomolji.

Jevrejska telegrafska agencija je 2016. o njima pisala da su dobili određena sredstva iz budžeta izraelske vlade, „iako nisu značajna”, dok je „Džeruzalem post” 2013. pisao da je u protekloj deceniji Institut za hram dobijao od ministarstava. kulture, obrazovanja i sporta između 79.500 i 185.200 dolara (300.000 i 700.000 novih izraelskih šekela).

Izrael im je pomogao i u isporuci junica u ovu zemlju, tvrdi Al Džazira, pozivajući se na istraživanje jevrejske nevladine organizacije „Ir Amim“.

Uvezeni su kao kućni ljubimci, kako se navodi, kako bi se zaobišla tadašnja ograničenja, na uvoz stoke.

Izraelsko ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja zaobišlo je propise, kada je tražilo dozvolu za uvoz crvenih junica, rekao je “Ir Amim” u izveštaju prošlog avgusta.

Netanel Isak, generalni direktor Jerusalimskog ministarstva poslova i nasleđa, održao je govor u čast dolaska junica, na aerodrom Ben Gurion u septembru 2022. godine i priznao da ministarstvo finansira razvoj oblasti Maslinske gore, gde je ceremonija je planirano.

U isporuci junica učestvovala je i jevrejsko-hrišćanska organizacija „Boneh Izrael“.

O, dolasku crvenih junica u Izrael izvestio je i „Džeruzalem post”, navodeći da će one biti smeštene na dve lokacije, dok ne dođe vreme za ritualno žrtvovanje.

List je citirao teksaškog farmera Bajrona Stinsona koji je uzgajao junice.

„Biblija kaže da se dovedu crvene junice da očiste Izrael, a ja to možda ne razumem ali samo radim, ono što Biblija kaže.

Proročanstva su se ispunila, Jevreji su se vratili u Izrael i sada moraju da grade hram. Ali to je kao kada kupite veoma dobar auto, ne možete nigde da odete sa njim.

U izveštaju katarskih medija citira se i govor hrišćanskog propovednika Majka Semjuela Smita iz evangelističke hrišćanske grupe „Boneh Izrael“, u kojem kaže da se posle 2.000 godina pojavila odgovarajuća crvena junica i da veruje da će se njeno žrtvovanje dogoditi u proleće 2024. godine u periodu, od Pashe (kraj aprila) do Pedesetnice (sredina maja).

Crvene junice su navodno bile, jedan od razloga za napad na Izrael 7. oktobra prošle godine, koji je izveo Hamas, nazvavši svoju akciju „poplavom Al Aksa”.

U govoru povodom 100 dana izraelskog rata u Gazi, portparol brigade Kasam Abu Obeida rekao je da su crvene junice razlog za zabrinutost i da je potencijalna žrtva „odvratan verski mit koji ima za cilj da napadne verska osećanja čitave nacije“.

Al-Džazira dodaje da je odbrana Al-Akse važna misija za palestinske muslimane i da Palestinci decenijama strahuju od pokušaja Izraela da zauzme bogomolju, podignutu na mestu Solomonovog hrama.

Sve veće prisustvo Jevreja u Al-Aksi i česti napadi izraelskih snaga bezbednosti na palestinske vernike poslednjih godina, samo su pojačali ove strahove, ističe ovaj medij.

S druge strane, viši istraživač iz organizacije “Ir amima” Aviv Tatarski nije, toliko uveren da će se spaljivanje junice zaista dogoditi ovog proleća.

On je za Al Džaziru rekao da su u jevrejskim vjerskim tekstovima mnogi detalji o žrtvovanju i spaljivanju crvene junice dvosmisleni.

Za njega je, kako je istakao, realna opasnost od pokreta hramova, to što „radi protiv muslimanske slobode veroispovesti“ i što dosledno „pokušava da stvori neku vrstu jevrejske kontrole“, nad Al Aksom, koju podržavaju Izraelska vlada, dodao je.

Bez obzira na to, on ne veruje da će se ceremonija crvene junice ili izgradnja hrama dogoditi uskoro.

On je naveo da ne veruje da postoji dovoljno jaka podrška izraelske vlade za grupu koja želi da uništi Al Aksu, kao i da ceremonija sa junicom, sada ne bi privukla, toliku pažnju šire jevrejske javnosti, odluka tvorci i važni rabini, naveo je Tatarski i preneo Al Džaziru.

„Ne potcenjujem opasnost, od ovih grupa ali izgradnja hrama znači potpuno drugačiji Izrael, od današnjeg“, zaključio je Tatarski.

Borba.Info

Check Also

Novi lider: Saudijska Arabija i Rusija više ne vladaju OPEK+

Globalno tržište nafte je u grozničavom stanju, koje karakteriše nestabilnost i nedostatak kontrole. Cene robe …