Dodik: Kakav „nacionalni molitveni doručak“! Srbi neće da žive, sa onima koji bi da ih unište!

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović u nedostatku ideja u promovisanju unitarne BiH, je sazvao “nacionalni molitveni doručak” da “svi postanu jedno”, a spisak gostiju na tom tragikomičnom skupu dovoljno govori.

– Svakodnevne pretnje ratom, sukobima i zveckanje oružjem dolaze iz Federacije i nekako nađu da u sve upetljaju i molitvu.

Šteta koju su bosanski muslimani napravili pokretanjem priče o rezoluciji o Srebrenici i svojim jednostranim aktivnostima je nepopravljiva.

Nemoguće je vratiti se nazad i pretvarati se kao da se ništa nije desilo. Desilo se. I to mnogo toga.

Videli smo da bosanski muslimani ne žele da žive s nama, da žele da trajno ukinu Republiku Srpsku i da označe celi srpski narod kao genocidan – ističe Dodik.

Istakao je da je time jasno pokazano šta se misli, a da takve namere vode raspadu zajednice koju sada poznaju.

– Ne postoji druga opcija. Niko ne može naterati srpski narod da živi s onima koji rade na njegovom uništenju. U tome im nikakve molitve ne mogu pomoći.

Čak ni povlačenje rezolucije ne može garantovati nastavak funkcionisanja BiH, jer kako verovati onima koji stalno rade protiv vas. Ta priča nema budućnost, BiH je promašaj – ističe on.

Predsednik Srpske napominje, da je to najveći neuspeh međunarodne zajednice i slika tog promašaja jeftini pokušaj okupljanja, pod okriljem Amerikanaca i sa Šmitom u Sarajevu.

– Tamo nema Republike Srpske i neće je nikada biti na mestu gde se odobrava kršenje prava i zakona.

A, bez Republike Srpske nema ni BiH. Taj otužni skup je dokaz podaništva, dodvoravanja Amerikancima i pokazatelj ko je gazda, gdje ih i za koga veže i gde se veže konj.

U vreme dok je potpuna kriza, izazvana odlukama nelegalnog Nemca, Bećirović i predsednik Vlade FBiH Nermin Nikšić mirno sede i mole se sa Šmitom.

To je taj odnos koji oni imaju prema institucijama i ljudima koji žive u BiH.

Potpuno podaništvo – dodaje Dodik.

Fakti

Check Also

Vučić se pravdao što je primio suprugu Zelenskog i šefa ukrajinskog MIP-a u Srbiji

Beograd sarađuje sa Kijevom u oblasti zajedničkih zadataka, pa ugošćuje šefa ukrajinskog MIP-a Dmitrija Kulebu …