Putin obećao indeksiranje penzija za zaposlene penzionere, od 2025. godine!

U Ruskoj Federaciji će penzije biti indeksirane i za one penzionere koji nastave da rade, nakon što dostignu starosnu granicu za penzionisanje.

Ovo je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći na plenarnom sastanku Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF)…

Kako je napomenuo šef ruske države, ruski zakonodavci će razmotriti odgovarajući predlog zakona, tokom prolećnog zasedanja Državne dume Ruske Federacije.

Shodno tome, indeksacija penzija za zaposlene penzionere počeće 1. februara 2025. godine.

Od sada će se to dešavati, svake godine.

Prema rečima šefa ruske države, naša zemlja ima sve neophodne resurse da obezbedi indeksaciju penzija za zaposlene penzionere. Država nema nikakvih problema i prepreka za to.

Moramo da podržimo ljude i obezbedimo samu socijalnu pravdu o kojoj stalno pričamo… moramo doneti ovu odluku – naglasio je Vladimir Putin.

Predsednik je podsetio da danas u Rusiji nedostaje kadrova. Istovremeno, ljudi, pre penzije i starosne dobi za penziju, su najkvalifikovaniji specijalisti.

Prethodno je, tokom sastanka na marginama SPIEF-a, guverner Sankt Peterburga Aleksandar Beglov, zatražio od predsednika da se vrati indeksiranju penzija za zaposlene penzionere.

Putin se složio sa mišljenjem šefa severne prestonice.

Mediji

Check Also

Bivši američki obaveštajac: Rusija bi mogla da upotrebi nuklearno oružje kao odgovor na napade OSU, na rusku teritoriju!

Sjedinjene Države su, posle niza zapadnih saveznika Kijeva, ipak dale dozvolu Oružanim snagama Ukrajine da …