KINESKI MEDIJI: Britanski mornari u panici gledali kako im ispred nosa, nestaju ruske podmornice!

Britanska vojska je saznala da je nekoliko ruskih nuklearnih podmornica napustilo svoje baze i krenulo ka severnom Atlantiku.

“Britanski mediji pokušali su da spasu ugled svoje flote nakon incidenta u Crnom moru ali nisu uspeli”, kažu kineski novinari.

Posmatrači Sohua izjavili su da ovo nije prvi put da britanska mornarica pokušava da izazove Rusiju i zapreti njenim teritorijalnim vodama.

Prošle godine je Ujedinjeno Kraljevstvo zajedno sa Sjedinjenim Državama poslalo svoje brodove u Barentsovo more, gde se nisu pojavljivali poslednjih 30 godina.

Rezultat ovog izlaska nije bio baš dobar za NATO, budući da se zapadna vojska suočila ne samo sa Severnom flotom Ruske Federacije, već i sa niskim temperaturama, za koje nisu bile spremne.

U junu su doživeli još jedan fijasko ali ovaj put u Crnom moru. Prema kineskim stručnjacima, London je morao da pokuša da povrati rusku flotu, a severni Atlantik je izabran za metu.

Ovim poslednjim često patroliraju podmornice ruske mornarice, a javno otkrivanje njihovih manevara bilo bi veliki uspeh za britansko vojno odeljenje.

Britanska vojska je saznala da je nekoliko ruskih nuklearnih podmornica napustilo svoje baze i krenulo ka severnom Atlantiku.

U tom kontekstu, vojska NATO -a povukla je velike snage u region i koristila ih u operaciji traženja brodova ruske mornarice.

Međutim, ogromne podmornice su nestale bez traga – činilo se da se rastvaraju u vodama okeana.

„Podmornice ruske Severne flote izbegle su NATO, a njihov nestanak uplašio je britansku vojsku“, dodali su autori Sohu.

Stručnjaci sugerišu da su ruske podmornice, koje je izgubila britanska mornarica klase Borei.

Ove podmornice odlikuje se ne samo visokim stepenom tajnosti, već i sposobnošću postavljanja moćnog arsenala na brod.

Jedan Borei može biti naoružan sa 16 balističkih projektila Bulava sa dometom većim od 8.000 kilometara.

S tim u vezi, ne čudi što je gubitak tako moćnih brodova izazvao tako neprijatne emocije u Velikoj Britaniji, pa je pokušaj Britanije da se osveti za fijasko u Crnom moru doveo do prilično ponižavajućih posledica.

Kraljevska mornarica ne samo da je izgubila ruske brodove, već i nije mogla sakriti ovu činjenicu.

Situacija je postala poznata svetskoj zajednici, u čijim je očima London pokazao svoju nesposobnost da potvrdi status morske sile i bio je prilično osramoćen.

Borba.Info

Check Also

Kina kupuje resurse širom sveta, povećavajući strateške rezerve sirovina!

Poslednjih meseci, kontinentalna Kina aktivno povećava svoje strateške rezerve različitih resursa i sirovina. Peking kupuje …