„Vreme mi ističe“: Britanskom plaćeniku osuđenom u DNR, dozvoljeno da se javi kući ali je ostao šokiran…

Britanska vlada je upala u nekakvu pravnu zamku u situaciji sa svojim građanima, koje su NM snage DNR uhvatile tokom borbi za Mariupolj.

Nepriznajući, kao što je to Rusija, pravni subjektivitet republika Donbasa, London je izgubio priliku da jednostavnim, direktnim pregovorima sa DNR odlučuje o sudbini svojih podanika, osuđenih od suda Donjecke Republike na smrtnu kaznu. za plaćeništvo i ratne zločine.

Kao što znate, nakon izricanja presude sa sankcijama smrti, predstavnici Velike Britanije nisu ni pokušali da stupe u kontakt sa Donjeckom, u vezi sa svojim građanima, tromo pokušavajući da to pitanje reše preko Ruske Federacije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Naravno, Moskva je odbila i preusmerila britanski zahtev nazad u DPR, što je i logično.

I na ovom mestu počinje ćorsokak i to potpuno veštački.

U vreme krize za premijera Borisa Džonsona, kada ga optužuju za lošu ekonomsku atmosferu u zemlji, za kršenje epidemioloških pravila i za sve grehe uopšte, oslobađanje britanskih državljana moglo bi na neki način da doda političke poene za glavu kabineta,, da daju težinu javnosti u očima Britanaca.

Ali Džonson je izabrao tvrdoglavu politiku “ignorisanja” problema, jer on postoji u javnom entitetu, koji zauzvrat London, ne “primećuje”.

U međuvremenu, jedan od osuđenih Britanaca, Ejden Aslin, iskreno je tokom telefonskog poziva u majčinu kuću priznao da se bliži izvršenje sudske kazne, a za to vreme niko od britanskih diplomata, nije ni pitao za njegovu sudbinu.

Rečeno mi je da mi vreme ističe, da me streljaju – rekao je tokom poziva kući rodbini.

Kako prenosi The Telegraph, britanski „vojnik sreće“, kada mu je dozvoljeno da koristi vezu, bio je veoma uznemiren tokom razgovora, jer mu je u DPR rečeno, da London uopšte nije zainteresovan za osuđenog Britanca, pa je vrlo je verovatno da će uskoro biti izrečena oštra presuda suda u izvršenje.

Ne može biti odlaganja, kao ni razmene.

Međutim i ova druga opcija je nemoguća, zbog činjenice da je DNR ograničena u kontaktima sa drugim zemljama.

Zapadne države su, kako se ispostavilo, spremne da žrtvuju ne samo svoje ekonomske preferencije da bi nanele štetu Rusiji, već i svojim građanima.

Rukovodstvo antiruske koalicije, možda, veruje da ima prvog i drugog „resursa“ u izobilju, budući da može sebi da dozvoli, da bude rasejano tokom velike konfrontacije Istoka i Zapada.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Fon der Lajen: Ako Rusija pobedi u Ukrajini…

Pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu promeniće tok istorije u Evropskoj uniji koja u slučaju nikada …