Novak Đoković najbolji sportista sveta!

Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u protekloj godini u izboru prestižnog francuskog dnevnika “Ekipa” (L’Equipe).

Đoković je u protekloj godini igrao finala sva četiri Grend slema i osvojio tri – Australijan open, Rolan Garos i US Open.

Time je postao teniser sa najviše Grend slem titula u istoriji – 24.

Osim toga, osvojio je još Masterse u Sinsinatiju i Parizu, te Završni masters u Torinu, a godinu je počeo trijumfom u Adelejdu.

Đoković je godinu počeo kao četvrti teniser sveta, a okončao je kao prvi probivši usput i granicu od 400 nedelja na vrhu ATP-a.

Srbin je u “Ekipovom” izboru imao više bodova nego drugi i treći sportisti na listi zajedno – plivač Leon Marčand i automobilista Maks Ferstapen.

U prvih deset su još atletičar Noa Lajls, ragbista Sija Kolisi, skijaš Marko Odermat, bijatlonac Johanes Bo, biciklisti Tadej Pogačar i Matje van der Poel, te fudbaler Erling Haland.

Najbolja sportistkinja sveta u izboru “Ekipa” je američka gimnastičarka Simon Bajls, koja je trijumfovala ispred skijašice Mikaele Šifrin.

Slede plivačica Kejti Ledecki, fudbalerka Aitana Bonmati, biciklistkinja Demi Volering, atletičarke Fejt Kipjegon i Šerika Džekson, fudbalerka Dženifer Ermoso, atletičarka Tigist Asefa i biciklista Lote Kopecki.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Hristos vaskrse! Brba.Info vam želi srećan Uskrs!

Pravoslavni vernici danas slave Uskrs po Julijanskom kalendaru – vaskrsenje Isusa Hrista, najvažniji hrišćanski praznik. …