Novak Đoković najbolji sportista sveta!

Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u protekloj godini u izboru prestižnog francuskog dnevnika “Ekipa” (L’Equipe).

Đoković je u protekloj godini igrao finala sva četiri Grend slema i osvojio tri – Australijan open, Rolan Garos i US Open.

Time je postao teniser sa najviše Grend slem titula u istoriji – 24.

Osim toga, osvojio je još Masterse u Sinsinatiju i Parizu, te Završni masters u Torinu, a godinu je počeo trijumfom u Adelejdu.

Đoković je godinu počeo kao četvrti teniser sveta, a okončao je kao prvi probivši usput i granicu od 400 nedelja na vrhu ATP-a.

Srbin je u “Ekipovom” izboru imao više bodova nego drugi i treći sportisti na listi zajedno – plivač Leon Marčand i automobilista Maks Ferstapen.

U prvih deset su još atletičar Noa Lajls, ragbista Sija Kolisi, skijaš Marko Odermat, bijatlonac Johanes Bo, biciklisti Tadej Pogačar i Matje van der Poel, te fudbaler Erling Haland.

Najbolja sportistkinja sveta u izboru “Ekipa” je američka gimnastičarka Simon Bajls, koja je trijumfovala ispred skijašice Mikaele Šifrin.

Slede plivačica Kejti Ledecki, fudbalerka Aitana Bonmati, biciklistkinja Demi Volering, atletičarke Fejt Kipjegon i Šerika Džekson, fudbalerka Dženifer Ermoso, atletičarka Tigist Asefa i biciklista Lote Kopecki.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …