KINESKI MEDIJI: RUSIJA JE VRATLIA AMERIKU U “SREDNJI VEK”! – Od ovoga nema odbrane… – VIDEO

Sjedinjene Države su ozbiljno zabrinute zbog najave najnovijeg ruskog raketnog naoružanja.

Ovu informaciju podelili su kineski vojni stručnjaci.

Tokom poslednjih nekoliko godina dogodila se prava revolucija u sektoru odbrane, ruski razvoj na polju hipersoničnog naoružanja ostavio je ogroman utisak na svetsku vojnu zajednicu.

Ruska Federacija je uspela da stvori borbene sisteme protiv kojih nema odbrane.

O ovome izveštava izdanje Sohu.

„Hipersonično raketno oružje može da pređe brzinu iznad 5 maha, što je ekvivalentno 6000 km na sat.

Opšte je prihvaćeno da savremeni protivraketni sistemi nisu sposobni da presretnu ciljeve, koji lete tako velikom brzinom “, napominju autori Sohu-a.

Trenutno Rusija testira nekoliko hipersoničnih borbenih sistema odjednom, među njima se ističu raketni sistemi Cirkon, Dagger i Avangard.

Razvojem hipersoničnog oružja, takođe se bave Kina i Sjedinjene Države ali ove države se još ne mogu pohvaliti tako širokim spektrom, takvih sistema.

Štaviše, ruska vojska je pre izvesnog vremena izvršila impresivan test hipersonične krstareće rakete Cirkon, koja je lansirana sa fregate Admiral Gorshkov.

Na Zapadu su uvereni da je razvoj raketa Cirkon dostigao završnu fazu ispitivanja , a verovatno je da će njegova serijska proizvodnja početi sledeće godine.

Vest je izazvala ozbiljnu pometnju u Sjedinjenim Državama.

Američki vojni analitičari veruju da je novina Ruske Federacije sposobna da zada mnogo problema zapadnim pomorskim snagama.

Činjenica je da zbog velike brzine rakete ni najsavremeniji odbrambeni sistemi američke mornarice nisu u mogućnosti da je presretnu.

“Cirkon predstavlja veliku pretnju za američke nosače aviona.

Zbog velike brzine projektila, raketni odbrambeni sistem Aegis američke mornarice nema vremena da odgovori na pretnju i ne može je zaustaviti”, naveli su posmatrači kineske publikacije.

Sjedinjene Države, usred ruskog napretka u hipersoničnom oružju, nalaze se u ulozi učenika, koji pokušava da shvati mudrost svog učitelja.

Prema kineskim stručnjacima, u narednih nekoliko godina Pentagon teško da će moći da se približi Ruskoj Federaciji.

Borba.Info

Check Also

Kraj jedne ere: Nemačka se preformatirala iz industrijskog giganta u turističku zemlju

Uprkos činjenici da fabrike i cela nemačka industrija u celini i dalje doživljavaju pad, pojavljuju …