Uveo Ameriku u ratove i haos pa zove na promene

Bivši američki predsednik Barak Obama pozvao je u sredu Amerikance da iskoriste hitnost protesta zbog smrti Aforamerikanca Džordža Flojda.

Time bi doveli do “stvarnih promena” u SAD.

Obama, koji je prvi put komentarisao nerede u desetinama američkih gradova, pozvao je sve gradonačelnika da preispitaju politiku upotrebe sile njihovih policijskih uprava, u konsultaciji sa gradjanima.

Bivši američki predsednik rekao je da su proteklih nekoliko nedelja, koliko god bile, kako je naveo, tragične, teške, strašne i neizvesne, “takodje bile neverovatna prilika za ljude da se probude” iz nekih osnovnih trendova u SAD, prenosi Si-Bi-Es njuz.

“I one nam nude priliku da saradjujemo kako bismo se suočili s njima, preuzeli ih kako bismo promenili Ameriku i omogućili da ona živi u skladu sa svojim najvišim idealima”, rekao je Obama obraćajući se preko lajvstrima iz svog doma u Vašingtonu u okviru šireg razgovora o predloženim reformama policijskih agencija i poboljšanju poverenja izmedju policije i gradjana.

Obama se direktno obratio mladim Afroamerikancima, poručivši im da su oni važni, da su njihovi životi važni, i da su njihovi snovi važni.

(Tanjug)

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …