OTKRIVENA VELIKA TAJNA – Spremao Treći svetski rat: Vesli Klark hteo da napadne Ruse na Kosovu

Bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović istakao je da prema Rezoluciji 1244 međunarodne snage, dobile su mogućnost da vojno i delimično politički kontrolišu prostor naše južne pokrajine.

Na jučerašnji dan, 10. juna pre 21 godinu usvojena je rezolucija 1244, jedini važeći dokument koji reguliše položaj Kosova i Metohije. Na isti dan završena je agresija NATO-a na SRJ.

– Rezolucija 1244 u startu je bila dokument po kome su međunarodni faktori funkcionisali, oni su se neprekidno pozivali na nju, u njoj i ima stvari koje ne odgovaraju, ali ona je jedini međunarodni validni dokument. Sva ostala dokumenta nisu međunarodno validna – rekao je Čović.

On je podsetio da je 2001. godine potpisan još jedan dokumnet koji je međunarodno validan i koji je prošao Savet bezbednosti.

– Taj sporazum je išao po rezoluciji 1244, po tom sporazumu se izašlo na izbore 2001. u novembru mesecu i u okviru tih razgovora i sporazuma bilo je i sprovođenja najosetljivijih dela, a to je, na primer, povratak naših bezbednosnih snaga nekoliko stotina, manje od 1.000 – ispričao je Čović.

– Kada je potpisana rezolucija, naše snage su počele sa povlačenjem 12. juna, i onda je Vesli Klark ušao i hteo da napravi veliku ceremoniju, koju su mu Rusi pokvarili – rekao je Čović, dodajući da su oni iz Bosne došli izvanrednim manevrom i zauzeli „Slatinu“.

Kako kaže, malo se zna da je Vesli Klark imao ideju da napadne ruske snage, pa su ga NATO generali ubedili da se to ipak ne dogodi.

Što se tiče zločina koji su počinjeni na teritoriji KiM, Čović kaže da su oni arhivirani od strane NATO-a i KFOR-a, ali da nikada nisu iskorišćeni.

-Ti arhivi se uopšte ne koriste, ne koriste ih za haške optužnice. Ništa nije razrešeno niti nestali Srbi, kidnapovani, trgovina organima, niti veliki broj ubistava koji su se dogodili na teritoriji KiM. – naglasio je Čović.

Check Also

Treći svetski rat je za sada otkazan

Predviđanja o izbijanju Trećeg svetskog rata usled događaja na Bliskom istoku, već su dva puta …