Vučić o spornoj fotografiji njegovog sina: “Moj Danilo je pristojan mladić”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom fotografije koju je objavio portal KRIK (portal za istraživanje kriminala i korupcije), na kojoj je njegov sin Danilo, u kafiću u društvu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, koji je član Partizanove navijačke grupe “Janjičari” i trenutno mu se sudi zajedno sa huliganima iz ove grupe.

“Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić. Kriv je samo zato što je moj sin. Do njih, neodgovornih i nepristojnih, nikada niko nije deci političara crtao metu na čelu. Napadajući mi dete, doveli su me u ugao iz kojeg više nemam gde. Boriću se svom snagom i pobediću sve njihove laži. Obećavam im to”, napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Oglasila se i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je osudila, kako je navela, “napade na sina predsednika Aleksandra Vučića, Danila”.

Portal KRIK je 11. juna objavio da je njihovoj novinarki Bojani Pavlović nepoznata osoba oduzela telefon nakon što je ispred kafića u centru Beograda slikala Danila Vučića, koji je u društvu Aleksandra Vidojevića i još nekoliko muškaraca, u sredu uveče gledao fudbalski derbi između Zvezde i Partizana.

Kako su naveli, novinarka je sa ulice fotografisala društvo u kafiću, ali su je po odlasku, zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao službena lica i koja su od nje zahtevala da sa telefona obriše fotografije. Policajcima su se, kako je naveo KRIK, pridružila još dvojica muškaraca, koji nisu delovali kao policajci, niti su se tako predstavili.

Novinarka je, dodaje se, rekla da je na zadatku, a jedan od novopridošlih oteo joj je telefon iz ruke na šta policajci nisu reagovali.

Posle insistiranja da joj kažu zbog čega joj je oduzeto sredstvo za rad, čovek koji je to uradio rekao je da on kao civil nije dužan ništa da joj objašnjava.

Tek nakon odobrenja Vidojevića, novinarki Pavlović vraćen je telefon, naveli su iz KRIK-a.

Ovim povodom, novinarska udruženja su tražila da se utvrdi identitet osoba koje su pretile novinarki KRIK-a.

Asocijacija onlajn medija (AOM) zatražila je da nadležni organi i MUP-a Srbije utvrde identitet osoba koje su u sredu, 10. juna uveče pretile i oduzele mobilni telefon novinarki KRIK-a, Bojani Pavlović.

I Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da zahteva od nadležnih organa da hitno utvrde ko je presreo novinarku KRIK-a i oduzeo joj opremu, te da je zaštite u obavljanju svog posla.

Udruženje novinara Srbije (UNS) takođe je zatražilo da policija utvrdi ko je novinarki KRIK-a u centru Beograda oduzeo telefon i razjasni sve okolnosti tog incidenta.

(slobodnaevropa.org)

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …