Policija u Nišu odbila da interveniše protiv naroda – VIDEO

Grupa demonstranata gađala je pripadnike policije ispred zgrade Policijske uprave u Nišu, a pritom je oštećen jedan automobil.

Kako javlja reporter N1, policija ispred zgrade nije bila naouržana, niti je reagovala, čak se i sklanjala. Potom je stigla jedinica sa šlemovima i zaštitnom opremom, a kojoj su demonstranti uzvikivali: “Skinite šlemove!”

Okupljeni su ispred zgrade skandirali “uhapsite Vučića”, “idemo u Beograd”, a da bi izbegli sukobe sa demonstranti policajci su se povukli u hol zgrade.

Protestu ispred zgrade MUP-a prethodila je protestna šetnja centralnim gradskim ulicama i protestna okupljanja ispred zgrade Skupštine grada, Gradske kuće i prostorija SNS-a, koje su demonstranti gadjali kamenicama i voćem.

Demonstranti su prošetali i do Kliničkog centra, a zaposlene su pozdravili dugim aplauzom i skandiranjem “šampioni”.

Učesnici protesta razišli su se nešto pre 23 časova.

Učesnici protesta u Nišu napali su ekipu Radio-televizije Srbije, koja je pokušala da se uživo uključi u program, ali su snimatelj i novinarka prošli bez povreda. Demonstranti su novinarku i snimatelja okružili u Voždovoj ulici nedaleko od centru grada, vređali ih i vukli kablove mikrofona i kamere, a neko od okupljenih je snimatelja pogodio flašom u glavu.

Ekipi RTS-a priskočile su u pomoć kolege iz Južnih vesti, nakon čega su demonstranti nastavili dalje protestnu šetnju do zgrade MUP-a.

VIDEO:

(Beta)

Check Also

Blumberg: Valutne rezerve centralnih banaka, postale su oružje!

Praksa korišćenja deviznih rezervi kao oružja uvođenjem sankcija, jedan je od glavnih rizika, po sigurnost …