Vučić se uplašio demonstracija: Krizni štab zabranio proteste – IZAZIVAJU HAOS A OVO NEĆE STATI

Što se tiče mera za Beograd, doneli smo odluku o potpunoj zabrani javnog okupljanja više od 10 ljudi u zatvorenim i otvorenim prostorima – istakla je premijerka Srbije Ana Brnabić, govorivši o novim merama Kriznog štaba.

To defakto znači da neće biti dozvoljeno okupljanje ni na protestima protiv režima, koji se već dva dana uzastopno održavaju ispred Skupštine Srbije.

Prema njenim rečima ono što se dešavalo sinoć i preksinoć u gradu skupo ćemo platiti.

– Te ljude koji su se zarazili tokom protesta treba smestiti u zdravstvene ustanove. To ćemo videti za 5, 7 do 10 dana – kazala je ona.

– Najveći broj Beograđana je poštovao mere. Očekujemo pad narednih dana. Nažalost ono što smo videli sinoć i preksinoć ne donosi ništa dobro. Nastavićemo da radimo, da gledamo situaciju iz grada u grad. Zaista tamo gde smo videli da su na vreme uvođenje mere, rigoroznije mere nego u Beogradu, kao što je Kragujevac, imamo bolju situaciju. Tamo gde je potrebno, pričali smo sa Ministarstvom odbrane, pravićemo nove bolnice. Idemo svi zajedno. Apel još jedan ovo je borba za sve nas. Hajde da se fokusiramo na borbu protiv kovida. Sigurna sam da ćemo ovo pobediti. Ali da li će se ovo završiti za dve nedelje, mesec dana… Neće. Završiće se kada se nađe vakcina. A, treba da se spremimo za drugi talas. Treba da kupujemo testove, i brze i PCR test, da zajedno da se borimo – rekla je ona.

Brnabić je istakla da će radno vreme u Beogradu u zatvorenom prostoru biti ograničeno od 21 čas do 6 sati ujutro. To važi i za prodavnice, tržne centre. Što se tiče otvorenih prostora i bašti to će ostati od 23 do 6 sati.

Na članovima je bilo da donesu mere kako bi se suzbio ovaj drugi pik prvog talasa korona virusa, zbog kojeg se više od 10 dana drastično pogoršala epidemiološka situacija u zemlji.

Zbog sve većeg broj zaraženih vanredna situacija je proglašena u više od 20 gradova i opština u zemlji.

(Direktno.rs)

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …