Gazili ga žandarmi na Terazijama: Mladić živ, teško povređen – VIDEO

Mladić kog su juče na Terazijama krvnički i brutalno pretukli pripadnici Žandarmerije tokom građanskog protesta , a što je zabeležilo nekoliko okolnih kamera, nije premiuo od posledica batinanja, što je bila vest koja je danas kružila društvenim mrežama.

To je za portal Nova.rs potvrdio i Luka Mihajlović iz Beogradskog centra za ljudska prava, koji je kazao da je ta organizacija pronašla pretučenog mladića, kako bi mu pružila pravnu pomoć.

“On je teško povređen, ukazana mu je lekarska pomoć i srećom nije životno ugrožen. Mi smo ga danas pronašli kako bismo mu pružili i pravnu pomoć, a potom smo podneli krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv pripadnika Žandarmerije koji su ga brutalno tukli”, kazao je Mihajlović za naš portal.

On dodaje da su pravnici iz Beogradskog centra uspeli da razgovaraju sa povređenim mladićem koji je pokušao da im prepriča šta je prethodilo zverskom prebijanju.

“Kazao nam je da je bio na čelu kolone demonstranata koja je stajala u blizini mesta gde se potom dogodio napad. U jednom trenutku se povukao zajedno sa drugom, kada su iznenada sa dve strane pripadnici Žandarmerije potrčali ka njima. Našao se između dva kordona i nije uspeo da se skloni. Šta se dogodilo kada je pao na kolovoz, svi smo videli na snimku”, kazao je Mihajlović, dodajući da je mladić tvrdio da nije prethodno napadao policiju.

Podsetimo, dramatičan snimak prebijanja mladića objavljen je sinoć na društvenim mrežama. Na njemu se jasno vidi kako se grupa od 20 pripadnika Žandarmerije obrušava na mladića koji leži na kolovozu i brutalno ga udara, šutira i gazi.

(Nova.rs)

Check Also

“Ne možemo da ih uhvatimo!” – Kijev šokiran masovnim ruskim udarom!

Ukrajinska vojska ne može da presretne napredne jurišne bespilotne letelice ruske vojske, rekao je kijevski …