Vlasti dovele delikvente pa isprebijali narod

Dramaturškinja Milica Kralj ocenila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “prevazišao sebe samog idejom da obesmisli protest tako što će sam da usmerava njegov tok”.

Dva dana trajao je morbidan igrokaz predsednika Srbije, dok u potpunosti nisu provaljeni i scenosled i diletant “reditelj” koji u pozorištu nikad viđen nije, kazala je ona agenciji Beta.

“To mu se ipak vratilo kao bumerang. Uspeo je da u potpunosti ogoli svoj način vladanja i svoj odnos prema građanima”, smatra ona.

Miica Kralj je rekla da je Vučić i sam navijač, “ali od onih koji ne prepoznaju lepotu igre već svoju strast prema igri baziraju na mržnji prema protivničkom timu”.

“Organizovao je huligane za potrebe protesta koji će on kontrolisati. Zbog toga je po svom svedočenju otišao nedovoljno odmoran na pregovore o Kosovu, što je pomalo čudno za čoveka koji kaže da malo spava i ne žali se”, kazala je ona.

Na pitanje koja je bila uloga huligana rekla je da su oni prvo gadjali policajce, u nekoliko gradova u isto vreme, i tako omogućili policiji da krene u akciju.

“Tukla nas je redovno policija Miloševićeva, nazivala nas svakvim imenima, ponižavala. Pa ipak, sadašnji predsednik je prevazišao i prethodnog diktatora. Čak bi se reklo da je u odnosu na nivo brutalnosti, bahatosti, empatije, vredjanja inteligencije, Milošević za Vučića bio gospodin čovek”, ocenila je Kralj.

“Budućnost Srbije je ubijana od batina, za našu decu su pendreci, patike huligana koji glumata policajca u civilu na vratu…Na jednog građanina kidisalo je njih bar petorica. Za to vreme vlastodršci bez trunke savesti i odgovornosti ubeđivali su nas da policija nije intervenisala”, kazala je ona.

Milica Kralj je okrivila policiju da je dopustila da je gađaju “od vlasti dovedeni delinkventi”, a onda je “svoje frustracije iskalila na građanima… Gazili su i sakatili po bolesnom zadatku vlasti. I posle svega, građani su opet za sve krivi. Krivi što postoje i mimo izbora”.

“Nepoverenje u sve što je država je toliko da ponekad čovek sumnja i u ono što vidi svojim očima… Stoga je jedno sigurno – ova vlast ne sme odlučivati o našoj budućnosti. Izgleda da se naša budućnost probudila. Evo ih upravo sede ispred Skupštine Beograda, na Trgovima u Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Čačku…”, zaključila je Kralj.

Check Also

“Pravda”: U Bosni i Hercegovini se sprema građanski rat!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je početak nove faze borbe i moguće neposlušnosti vladinoj …