Ono što nije rekao: Sat i po sa Makronom u četiri oka o predaji Kosova

Tri ključne teme s Makronom – sutrašnji samit, bilateralni odnosi i budućnost Evrope i Srbije u Evropskoj uniji, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić je nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom izjavio je da je sat i po razgovarao sa Makronom u četiri oka.

“Moram da kažem da me je odveo u odaje koje nisu zvanična kancelarija, pa sam mogao da vidim posebne sobe za francuske redsednike. Setio se emocija koje je doživao u Beogradu. Pokazao je izuzetno gostoprimstvo”, kaže predsednik Srbije.

Kako je dalje naveo, oni su razgovarali o tri ključne teme: sutrašnjem samitu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i o budućnosti Evrope i Srbije u Evropskoj uniji.

“Moram da kažem da se mi dobro razumemo, Makron uvek govori jasnim jezikom”, dodaje.

Od ključnog značaja je i da sam učio od Makrona kako on vidi Evropu i svet u budućnosti, sa ključnim osvrtom na evropski put Srbije, dodao je Vučić.

“Mi se dobro razumemo, Makron uvek govori jasnim i jednostavnim jezikom. Ne razumem uvek formalan birokratski rečnik, ali Makrona uvek dobro razumem…”, rekao je Vučić.

Kada je reč o sutrašnjem samitu o KiM, u organizaciji Nemačke i Francuske, Vučić je rekao da nije siguran da će moći da se usvoji zajednička izjava.

“Govorio sam strateški i šta mislim da se zbivalo i šta može da se dogodi u budućnosti”, rekao je Vučić.

Govoreći o protestima Vučić je rekao da neće biti reakcije policije ako ne bude nasilja.

“Glupo je demonstrirati zbog korone, ali ako hoće, protestujte koliko god hoćete, samo ne dirajte policiju. U Srbiji je garantovano pravo na okupljanje, a vlast se uzima na izborima. Neću da govorim o svim lažima, samo je važno da je mirno, ako hoćete i za vreme korone, u redu”, kaže Vučić.

“Glupo je da demonstrirate kada imate zarazu koronavirusa”, naveo je Vučić i dodao da nikom neće biti dozvoljeno da nasiljem zauzima vlast.

(Tanjug,B92)

Check Also

Premijer Rumunije: Ne postoje ,ni Moldavci, ni moldavski jezik!

Tokom televizijske debate na kanalu Digi24, šef rumunske vlade Marsel Čolaku uskratio je Moldavcima kao …