VUČIĆ PRAVI ZAOKRET: “Već 2022. novi izbori i koncentraciona vlada”?

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je mogućnost formiranja “neke vrste koncentracione Vlade” i parlamentarnih izbora već 2022. godine.

Vučić je to najavio tokom gostovanja na TV “Pink”, a odgovarajući na pitanje o budućem sastavu Vlade.

“Što se mene tiče i što bih predložio ljudima u SNS, jesu dva koncepta: prvi je prosta koalicija sa jednom partijom, neću reći kojom; a drugi je zbog talasa korone na jesen i zbog Kosova i neophodnosti da izađem iz svetske ekonomske krize, za godinu i po dana da imamo parlamentarne izbore. Bliži sam prvom konceptu”, rekao je on.

“Najbolje moguće rešenje ćemo naći, i u skladu sa tim očekujte moj predlog”, dodao je Vučić.

“Nikakvih tajnih dogovora o Kosovu mimo volje građana neće biti”

On je naveo da su pred Srbijom teški razgovori 2. septembra u SAD, kao i nastavak dijaloga sa Albancima u Briselu 7. septembra, te poručio da nikakvih rešenja za Kosovo neće biti mimo volje građana.

Kako prenosi Tanjug, Vučić navodi da se ne može desiti da građani Srbije saznaju da je bilo šta tajno negde sklopljeno i dodao:

“Ja mogu da sklapam ekonomske sporazume, dok političke i statusne – a da o tome ne odlučuju građani Srbije, taj slučaj neće postojati”, poručio je Vučić.

On je pozvao na maksimalno jedinstvo, ne političko, već nacionalno.

“To ne tražimo od političkih partija i nizašta ih ne molim, ni svoju stranku na čijem sam čelu niti bilo koje druge. Molim građane Srbije da razumeju koliko je teška naša politička pozicija, a da je uspešnim održavanjem takve situacije za nas omogućen značajan ekonomski napredak i da je to mnogo važno za našu zemlju”, istakao je Vučić, a preneo Tanjug.

Zato je strašno važno da pokušamo da tu dozu zajedništva u tim teškim trenucima pokažemo, što je moguće više, dodao je predsednik Srbije.

(Nova.rs)

Check Also

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk: Nije dobro!

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk je rekao da je protiv američkih carina, na kineska električna vozila …