Neverovatna pobeda Đokovića protiv Raonića za 80. trofej

Iako vidno iscrpljen, najbolji teniser sveta Novak Đoković smogao je snage da posle katastrofalnog prvog seta napravi preokret i po 11. put u isto toliko mečeva savlada Miloša Raonića 1:6, 6:3, 6:4, posle dva sata igre.

Pobedom je Novak osvojio osamdeseti pehar u karijeri, a Sinsinati koji se zbog pandemije koronavirusa igrao u Njujorku mu je 35. trofej iz Masters serije u karijeri.

Đoković je već na startu meča, do kojeg je stigao posle stomačnih, problema sa vratom, koji ga prate od pre turnira i tri sata igre protiv Bautiste Aguta imao problem sa servisom, bio je primoran da spasava brejk loptu što je i uspeo.

Uopšte u prvim gemovima gledali smo malo igre, jer su i Đoković i Raonić servisima, dobrim ili lošim rešavali poene.

Novak je u četvrtom gemu servirao katastrofalno, prvi put istežući vrat koji ga muči od pre turnira, koji se znog pandemije koronavirusa igra u Njujorku, što je Kanađaninu crnogorskog porekla rođenom u prestonici Crne Gore bilo dovoljno da napravi brejk i posle dobrog servis gema povede sa 4:1.

Đoković energetski u prvom setu nije bio na potrebnom nivou. Duplom je greškom dozvolio Raoniću još jedan brejk, a Miloš je zatim sigurnim servima završio posao u tom delu igre.

Najveći problem za Novaka u ovom meču bili su duži poeni. U njima nije uspevao da stekne prednost, što u normalnim oklnostima uspeva bez mnogo poteškoća.

Osim toga Raonić je bio siguran i na mreži, gde je retko gubio poene. Ipak, u drugom setu, Đoković je uspevao da osvaja servis gemove, nadajući se prilici za brejk, koju nije imao, sve do šestog gema drugog seta i punog sata igre, da bi pogtom iskoristio šansu, probio Raonića na mreži i poveo sa 4:2.

Najbolji teniser sveta je zatim servis gemom hez izgubljenog poena potvrdio brejk i došao na korak od izjednačenja.

Jasno je pokazao da nema nameru da se preda i da je uspeo da nađe energiju i vrati se u duel. Deo u kom je napravio samo tri greške Novak je dobio tako što se u devetom gemu izvukao nakon 0:30.

Na startu trećeg seta Novak je malo splasnuo energetski što je u prva dva gema Raonić iskoristio i napravio brejk. Ali već u sledećem gemu Novak sjajnim riternom dolazi do tri vezane brejk lopte, a zatim vraća izgubljeno.

To kao da je bio signal da se Đoković potpuno probudio preuzeo kontrolu meča i do kraja je nije ispuštao, iako je u poslednjem gemu, spasao brejk loptu.

Check Also

Borel najavio tajming prve tranše prihoda, od ruske imovine!

Šef evropske diplomatije Žozep Borel je u ponedeljak, 22. jula, saopštio vreme prve tranše prihoda …