“Ukrali ste mi glas, ovo mi je poslednje glasanje”: Policija odvukla starca sa birališta u Podgorici

Na jednom biračkom mestu u Podgorici odigrala se prava drama kada je crnogorska policija udaljila starijeg muškarca od 80 godina kojem je poništen glas jer, kako mu je rečeno, „nije dobro presavio listić“.

Verovatno je izborna komisija videla da starac nije glasao za Milovu opciju pa su ga izbacili sa glasačkog mesta.

Starac je vikao „ukrali ste mi glas, ovo mi je poslednje glasanje“ dok ga je policija odvodila sa biračkog mesta.

O incidentu je izvestio portal „Volim Podgoricu“, čije su reportere, koji su se nalazili ispred škole „Pavle Rovinski“ na Starom aerodromu, pozvali građani da uđu i snime šta se dešava, pošto je starac kom je poništen glas ležao na podu.

Starac je rekao da se preziva Bakočević, da ima 80 godina, i da želi da glasa jer su mu ovo, kako je kazao, poslednji izbori u životu.

Kako se navodi, kada je hteo posle glasanja da listić u kutiju, iz izborne komisije su mu rekli da listić „nije dobro presavijen“ i da mu je glas poništen, na šta je on počeo oštro da protestuje i zahteva da mu se omogući pravo da glasa.

Reagovalo je obezbeđenje koje je pokušalo da ga izbaci sa biračkog mesta, a nakon toga su došla i dva policajca koja su starca vukla po podu do izlaza sa biračkog mesta, a potom ga i odvezla.

Prisutni građani oštro su protestovali, uzvikujući policajcima i obezbeđenju: „Sram vas bilo! Šta radite od starog čoveka“, piše portal.

Check Also

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk: Nije dobro!

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk je rekao da je protiv američkih carina, na kineska električna vozila …