Vučić već prekršio sporazum potpisan u Vašingtonu

Takozvana predsednica tzv. Skupštine Kosova Vjosa Osmani reagovala je na vest iz medija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio od Turske da izvrši pritisak na Kosovo da ne otvara ambasadu u Jerusalimu.

Ona je navela da mu je trebalo malo više od 24 sata da prekrši sporazum potpisan u Vašingtonu o zaustavljalju kampanje protiv priznanja Kosova.

“Vučiću je trebalo nešto više od 24 sata da prekrši tačku 15 sa obavezom koju je potpisao u Vašingtonu, a kojom se zahteva od njih da zaustave kampanju protiv priznanja i da se uzdrže od formalnih ili nezvaničnih zahteva drugima da ne priznaju Kosovo. Tako tipično za Srbiju”, navela je Osmani u objavi na Tviteru.

Povodom najave priznanja Kosova od strane Izraela, Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka u Briselu rekao “hajde da vidimo šta će Erdogan reći Hašimu Tačiju i Avdulahu Hotiju”, prenelo je Kosovo onlajn.

“Razumem političke igre u kojima neko želi da kaže kako će još jedna muslimanska zemlja, da prizna Izrael”, rekao je Vučić aludirajući na Kosovo.

“Odlično ako će Kosovo da prizna Izrael, ali mora prvo Izrael da prizna Kosovo, a onda neka Kosovo radi svoj posao”, rekao je Vučić i dodao “da vidim šta će Erdogan da kaže Hašimu Tačju i Avdulahu Hotiju“.

Dodao je da su Srbija i Izrael prijateljske zemlje.

“Oni su naši prijatelji, braća i nadam se da će tako i ostati i još jednom ih molim da razmisle kakvu će odluku doneti”, rekao je Vučić.

(Fonet)

Check Also

Zašto će zaplena ruske imovine biti poklon za Kinu

Ako postoji konačna crvena linija u tekućem rusko-ukrajinskom sukobu, to je status i položaj imovine …