Kosovska policija: Srbi su nas napalili!

Prema prvim početnim informacijama, jedna od osoba umešanih u napad na policijske službenike je povređena”

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi policijska operacija sprovedena u regionu Prištine, Peć, Mitrovice Jug i Mitrovice Sever”.

“Dok u svim regionima je policijska operacija sprovedena bez problema u delu Mitrovice Sever, kriminalne grupe na organizovani način su se okupili, blokirali su puteve sa različitim prevoznim sredstvima, koristili su gasne boce, šok bombe, pucali su vatrenim oružjem i ručne bombe kako bi sprečili i napali carinske i policijske službenike koji su bili na izvršavanju službene dužnosti”, stoji u saopštenju.

Kako se ističe, “pozivajući se na stvorenu situaciju, direktnom ugrožavanjem službenika, blokade puteva, upotrebe gasnih boca, šok bombe, upotrebu vatrenog oružja i ručnih bombi od strane osumnjičenih i oštećenje / paljenje službenih vozila, Policije Kosova, prinuđena je bila da preduzme policijske mere koristeći neophodna pravna sredstva, u cilju pružanja bezbednosti nad službenicima uključenim u operaciju, gradjanima na tom području je stvorena mogućnost slobodnog kretanja”.

“Kao rezultat pucnjave raznim smrtonosnim sredstvima u pravcu policijskih službenika, do sada je prijavljeno da su šest policijskih službenika pretrpeli telesne povrede, od čega pet policajaca albanske nacionalnosti i jedan srpske nacionalnosti.

Prema prvim početnim informacijama, jedna od osoba umešanih u napad na policijske službenike je povređena”, stoji u saopštenju KP.

Sputnik

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Siromaštvo preti, svakom petom Srbinu!

Stopa rizika od siromaštva ili socijalne isključenosti pokazuje procenat lica, koja su u riziku od …