Kosovska policija: Srbi su nas napalili!

Prema prvim početnim informacijama, jedna od osoba umešanih u napad na policijske službenike je povređena”

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi policijska operacija sprovedena u regionu Prištine, Peć, Mitrovice Jug i Mitrovice Sever”.

“Dok u svim regionima je policijska operacija sprovedena bez problema u delu Mitrovice Sever, kriminalne grupe na organizovani način su se okupili, blokirali su puteve sa različitim prevoznim sredstvima, koristili su gasne boce, šok bombe, pucali su vatrenim oružjem i ručne bombe kako bi sprečili i napali carinske i policijske službenike koji su bili na izvršavanju službene dužnosti”, stoji u saopštenju.

Kako se ističe, “pozivajući se na stvorenu situaciju, direktnom ugrožavanjem službenika, blokade puteva, upotrebe gasnih boca, šok bombe, upotrebu vatrenog oružja i ručnih bombi od strane osumnjičenih i oštećenje / paljenje službenih vozila, Policije Kosova, prinuđena je bila da preduzme policijske mere koristeći neophodna pravna sredstva, u cilju pružanja bezbednosti nad službenicima uključenim u operaciju, gradjanima na tom području je stvorena mogućnost slobodnog kretanja”.

“Kao rezultat pucnjave raznim smrtonosnim sredstvima u pravcu policijskih službenika, do sada je prijavljeno da su šest policijskih službenika pretrpeli telesne povrede, od čega pet policajaca albanske nacionalnosti i jedan srpske nacionalnosti.

Prema prvim početnim informacijama, jedna od osoba umešanih u napad na policijske službenike je povređena”, stoji u saopštenju KP.

Sputnik

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

New York Times: Evo zašto Ukrajina žuri sa izvođenjem ofanzivnih operacija…

Rusija i Amerika su priredile političku „prozivku“, koju bi trebalo da čuju u Kijevu. Govor …