Ovo se nikad u istoriji nije dogodilo: Moskva se sprema za prekid svih odnosa sa Briselom

Rusija može da prekine dijalog sa Briselom, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, komentarišući situaciju oko istrage u vezi sa navodnim trovanjem ruskog blogera Alekseja Navaljnog.

„Ti ljudi koji su odgovorni za spoljnu politiku na Zapadu i ne razumeju potrebu vođenja razgovora uz uzajamno poštovanje – verovatno sa njima jednostavno treba da prestanemo da komuniciramo neko vreme, tim pre što Ursula fon der Lajen izjavljuje da sa trenutnom ruskom vlasti ne uspeva geopolitičko partnerstvo. Neka bude tako, ako oni to žele“, istakao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je ukazao na to kako je prošlo zasedanje Saveta EU za spoljnu politiku i skrenuo pažnju na „pridike, izjave kako Rusija nije uspela da iskoristi mogućnost, priliku i objasni šta se desilo sa Navaljnim“.

„Neću ulaziti u detalje, kojih ima u izobilju, o tome kako se EU potpuno neprikladno, neprihvatljivo ponaša u vezi sa incidentom sa Navaljnim“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Moskva želi da shvati da li se sa EU može realizovati ikakav posao u ovakvim uslovima.

Ranije su šefovi diplomatija država EU doneli političku odluku po pitanju antiruskih sankcija zbog situacije sa Navaljnim.

Check Also

Pravoslavlje u borbi za čast i nezavisnost otadžbine!

Poziv Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila da se proglasi božićno primirje u Ukrajini i …