NARODNI POKRET “OTADŽBINA”: Smrt Mitropolita Amfilohija je nenadoknadiv gubitak – On je bio najveća prepreka za stvaranje još jedne albanske države

Smrt Mitropolita Amfilohija Radovića je nenadoknadiv gubitak za sve Srbe širom Kosova i Metohije.

Mitropolit Zetsko-primorski kao čuvar pećkog trona u okviru obaveze naručene od srpskog patrijarha iz 1756. godine časno se, iskreno, nesebičnim trudom i zalaganjem borio za južnu srpsku pokrajinu kao svetu srpsku zemlju.

On je bio najveća prepreka i barijera za stvaranje još jedne albanske države na Balkanu.

Tokom 1999. godine, dok su se srpska vojska i građani povlačili sa Kosova i Metohije, a srpski mediji pod upravom ondašnjeg ministra informisanja Aleksandra Vučića trubili o srpskoj pobedi nad NATO paktom, Mitropolit je uz strašnu tugu i samopožrtvovanje sahranjivao Srbe južne srpske pokrajine koji nisu hteli da napuste rodno ognjište.

Bio je i duhovnik, ali i nacionalni radnik ne libeći se da –  kada je u pitanju srpski narod i njegov opstanak – stane na čelo.

Nažalost, tokom svog nesebičnog truda i zalaganja mnogo puta je osporavan, čak izložen brutalnim napadima, prostačkim klevetama i pljuvačinama, u čemu su prednjačili beogradski režimski tabloidi koji su to radili po diktatu samog predsednika Srbije praktično sve do poslednjeg dana Mitropolitovog života.

Smrt Mitropolita Amilohija najviš odgovara režimu u Beogradu

Bez imalo cinizma, može se konstatovati da smrt Mitropolita Amilohija upravo najviše i odgovara režimu u Beogradu, jer sada može lakše i slobodnije da potpiše “sveobuhvatni mirovni sporazum” sa separatistima iz Prištine.

Mitropolitu ostaje za utehu da je za života uspeo da pobedi crnogorskog diktatora i srbomrsca Mila Đukanovića i da hrišćanskom narodu u Crnoj Gori podari slobodu.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina” nada se da će oni koji će doći posle Mitropolita nastaviti putem kojim je on išao, a to je beskompromisna borba za očuvanje srpskog bića, srpskog duhovnog prostora i odbranu praiskonskih srpskih teritorija.

Kosovska Mitrovica, 31.10.2020. godine

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”

Check Also

Izrael će danas odlučiti o uzvratnom udaru, na Iran!

Izraelska vlada će se danas sastati, kako bi odlučila o uzvratnom udaru na Iran. Ovo …