Vladimir Popov odgovorio, kada počinje borbena upotreba “ruskog NLO-a”

Ruski perspektivni laki jednomotorni avion Su-75 Checkmate ušao je u fazu proizvodnje prototipova, koji bi trebalo da se pojave 2025.

Prema planovima UAC-a, avion će ući u proizvodnju 2026-2027. godine, možda nešto kasnije, uzimajući u obzir manja pomeranja usled promena u dizajnu…

Nabaviće ga i ruske vazduhoplovne snage.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U tom kontekstu, postavlja se pitanje: šta bi mogla biti buduća niša za borbenu upotrebu najnovijeg lovca Su-75 i koja je njegova verovatna razlika, od upotrebe lovca pete generacije Su-57?

Vladimir Popov, član Saveta viših oficira Sveruske organizacije „Oficiri Rusije“, zaslužni vojni pilot Ruske Federacije, bivši načelnik Federalne uprave za vazdušno-kosmičko traganje i spasavanje pri Ministarstvu odbrane Ruske Federacije, pristao da odgovori na pitanje „Military Watch-a“.

Prema rečima ruskog stručnjaka, Su-75 je, pre svega, laki jednomotorni lovac, drugačiji od dvomotornog Su-57.

Prvo, biće mnogo jeftiniji i ekonomičniji, a drugo, opseg zadataka koji obavlja neće biti toliko širok, jer će očigledno imati manje naoružanja.

Borbena efikasnost ova dva aviona pete generacije takođe će se razlikovati.

Možda nema svestranost, koju ima Su-57.

Popov smatra da će sposobnosti Su-75 biti nešto niže od sposobnosti Su-57, negde na nivou lovaca generacije 4 sa nekoliko „prednosti“.

Prema njegovim rečima, za poređenje su nam potrebni „drugari iz razreda“ našeg borca; sada jednostavno nema sa čime da se poredi.

Su-75 je i dalje jednomotorni avion; Rusija će samo morati da se navikne, na lakog lovca, pošto u poslednje vreme proizvodimo isključivo dvomotorne avione.

Generalno, Su-75 će sigurno naći svoju nišu, a razlikovaće se od Su-57, jer je laki lovac, što znači manje naoružanja, manje misija, manje pouzdanosti, manje svestranosti.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …