Preokret u Mičigenu: Tramp vodi

Donald Tramp je izborio ponovno brojanje glasova u okrugu Mičigen, nakon što su izborni zvaničnici doveli u pitanje vođstvo Džoa Bajdena u republikanskom uporištu.

Još jedna greška u toj saveznoj državi takođe je „iskrivila rezultate glasanja“ u korist demokrata.

Preliminarni rezultati u okrugu Antrim pokazali su „veliku pobedu“ demokratskog izazivača, koji je dobio više od 3.000 glasova, na 98 odsto biračkih mesta. Tramp je osvojio u tom okrugu 4.000 glasova 2016. godine.

Lokalni izborni zvaničnici odlučili su da izvrše delimično prebrojavanje glasova, što je pokazalo da Tramp ima prednost u okrugu od skoro 2.500 glasova.

Čudnu grešku u prebrojavanju spomenuta je tokom konferencije za štampu koju je održala predsedavajuća Republikanske stranke Mičigena Laura Kok, na kojoj je pokrenula pitanja o navodnom „kvaru“ izbornog softvera koji se koristi u 47 okruga Mičigena.

„ U okrugu Antrim moraju se prebrojati svi glasački listići, a okruzi koji koriste ovaj softver moraju pažljivo preispitati rezultate“, rekla je ona.

Softver „Elekšn sors“ koristi okrug Antrim, a program je u početku okrivljen za netačne rezultate. Međutim, izborni zvaničnici okruga kažu da je iza problema bio „ljudski faktor“, objašnjavajući da je verovatno mala promena na glasačkom listiću dovela do pogrešnih proračuna.

„Detroit fri pres“ izvestio je da su problemi rezultat ljudskih i softverskih grešaka. Zvaničnici su naglasili da je uvek postojao jasan papirni trag koji je omogućavao ispravljanje grešaka.

Odbor državnih službenika države Mičigen trenutno verifikuje potpunu reviziju glasačkih listića u okrugu.
Antrim nije jedini okrug Mičigena koji je prijavio probleme s brojanjem. U okrugu Ouklend, računarski kvar pogrešno je „izračunao“ pobedu demokratskog kandidata iako je republikanski proglašen pobednikom u petak.

Tramp je u početku vodio u Mičigenu. U sredu ujutro, predsednik je imao prednost od oko 1,3 poena na 83 procenta ukupnih glasova, a Bajden sada ima prednost od 3 poena, prenosi RT.

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …