Tramp: Rezultat u Pensilvaniji promenilo je na desetine hiljada nezakonitih glasova

Američki predsednik Donald Tramp naveo je da je stiglo na desetine hiljada nezakonitih glasova koji su promenili rezultat u Pensilvaniji.

Tramp je ponovo kritikovao to što su pojedine države primale glasačke listiće poštom po zatvaranju birališta 3. novembra. On je naveo da su takvi glasovi nezakoniti, da su drastično promenili rezultate izbora u tim državama, što tek treba da bude ozvaničeno, napisao je na Tviteru.

Američki predsednik obrušio se na vlasti Pensilvanije da su sprečile posmatrače iz njegovog izbornog tima da prisustvuju brojanju glasova, zbog čega je, kako tvrdi, izgubio prednost koju je u toj državi imao nad protivkandidatom Džoom Bajdenom.

Tramp je napisao kako su vlasti Pensilvanije odbile posmatrače, a da su se onda „dogodile loše stvari unutar“ biračkih mesta tokom brojanja glasova.

Trampov tim zatražio je da se zaustavi brojanje glasačkih listića koji su stigli poštom posle zatvaranja biračkih mesta, nazivajući ih nezakonitim.

Optužio je i Demokrate za izbornu krađu, kojom je, kako tvrdi, preokrenut rezultat u korist Džoa Bajdena u više američkih država, kao što su Pensilvanija, Mičigen i Džordžija.

Državni zvaničnici odbili su takve tvrdnje, ali je Trampov tim podneo žalbu Vrhovnom sudu SAD, sa zahtevom da se zaustavi „brojanje nezakonitih glasova“.

Vrhovni sud je naložio privremeno odvajanje glasačkih listića koji su stigli po zatvaranju biračkih mesta u Pensilvaniji, dok sud ne donese konačnu odluku.

Tramp je naveo i da će se njegov pravni tim boriti za ponovno prebrojavanje glasova u „državama gde se dogodila krađa“. Jedna tužba koju su podneli u Mičigenu odbačena je zbog nedostatka dokaza.

Međutim, vlasti Džordžije inicirale su ponovno prebrojavanje glasova zbog izuzetno male razlike između dva kandidata.

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …