Danas: Sudija Zorica Avramović, koja je vodila postupak protiv sina Željka Mitrovića, unapređena u sudiju Višeg suda u Beogradu

Sutkinja Krivičnog odeljenja Prvog osnovnog suda u Beogradu Zorica Avramović, koja je vodila postupak protiv Aleksandra Mitrovića, sina vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, unapređena je u sudiju Višeg suda u Beogradu.

Ovu odluku doneo je Visoki savet sudstva na sednici održanoj 11. decembra, prvoj od formiranja nove Vlade Srbije.

Sutkinja Avramović jedna je od devet sudija koje su iz osnovnih sudova izabrane za Viši sud u Beogradu na poslednjoj sednici VSS-a.

U fokusu javnosti našla se kao postupajući sudija u postupku koji se protiv Aleksandra Mitrovića vodio zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Podsetimo, Mitrović je u julu 2013. godine, vozeći iznad dozvoljene brzine udario automobilom i usmrtio maloletnu Andreu Bojanić.

Mitrović je u julu 2019. godine bio prvostepeno osuđen na 11 meseci zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja i još šest zbog nepružanja pomoći.

Sutkinja Avramović je izrekla jedinstvenu kaznu od 12 meseci kućnog zatvora, što je bila duplo manja kazna od one koju je tražilo tužilaštvo.

(Danas)

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …