ISTORIČAR ŠARIĆ: Kriju tajnu o poreklu civilizacije i zato im Srbi smetaju – VIDEO

Ovo predavanje je priča o narodu koji je uvek smetao centrima moći jer je odbijao da uđe u šablone, da se pokori!

Ovo je ljubavna priča o tom narodu i kako sam se u njega zaljubio, kaže dr Goran Šarić, mladi hrvatski teolog i istoričar koji je dobijao pretnje smrću samo zbog toga što se družio sa Srbima ne verujući zagrebačkoj propagandi protiv srpskog naroda koja je obeležila njegovo detinjstvo.

Moj grad u kom sam se rodio i gde živim… Evo ovde u ovim zgradama živelo je i do trećina Srba… S njima sam rastao, s njima sam igrao nogomet i trenirao boks, to su mi bile prve ljubavi, prvi prijatelji, znao sam da nisu takvi… Nisam pristao na propagandu, znao sam da niste takvi – rekao je dr Šarić na predavanju svojevremeno održanom na Mašincu na kojem je zapalio masu koja ga je pozdravila ovacijama.

Jedini ste narod koji je samo u 20. veku ratovao sa pet najvećih sila  – dodao je on.

– Bogu hvala, imao sam priliku da učim škole, da uđem u arhive i čitav sam život posvetio istini o Srbima – kazao je dr Šarić dodajući da se posvetio miru i pomirenju i tezi da ako nismo braća da barem da više ne ratujemo.

U svojim predavanjima tvrdi da je ovaj naš prostor, a pre svega Srbija, kolevka svetske civilizacije, starije od Egipta i faraona, kao i da je vinčansko pismo najstarije na svetu!

Ono što nas u školama uče o našoj prošlosti je pogrešno! Prva civilizacija nije nastala u Sumer, Babilonu ni Egiptu, nego na Dunavu, nekoliko kolimetara od centra Beograda!

Najveća civilizacija antike nije bila ni grčka ni rimska, nego megalitska civilizacija Balkana! Centar rimskog carstva nije bio u Rimu, nego u Sremskoj Mitrovici!

VIDEO:

Check Also

Kamera uhvatila NLO “vanzemaljca”, kako leti iznad vojne baze! – VIDEO

Spekuliše se da je “nepoznati objekat menjao termalni opis”. Brojni korisnici društvenih mreža, od Instagrama, …