SNS JE DUBOKA DRŽAVA U SRBIJI: Naprednjaci pripadaju istoj matrici kao Hilari Klinton i DŽordž Soroš (VIDEO)

Duboka država čijem raskrinkavanju je doprineo Donald Tramp u SAD postoji i u svim drugim zemljama u svetu pa i u Srbiji – kaže dr Marko Pejković sa Instituta za političke studije.

On tvrdi da Srpska napredna stranka duboka država u Srbiji i da je matrica koju sprovode ista kojom se vode DŽordž Soroš i Klintonovi.

– Po njihovim aktima definitivno pripadaju toj matrici kojoj pripadaju Hilari Klinton i Soroš – kaže on.

Međutim, kako kaže članstvo i funkcioneri SNS ne veruju u tu ideologiju koju sa sobom nosi duboka država već je podržavaju i sprovode zbog pribilegija koje imaju od vlasti.

Komentarišići situaciju u SAD posle izbora, Pejković kaže da se poruke koje pojedini centri moći šalju nisu čule od građanaskog rata u toj zemlji i da postoji moggićnost izbijnja novog oružanog sukoba. On ipak kaže da je nemoguće dati pouzdanu prognozu jer su u politici stvari brzo promenljive.

On je kritikovao i Vladimira Putina zbog držanja Rusije tokom pandemije tvrdeći da je Putin prihvatio igru koji je svetu nametnula duboka država. Pejković kaže da je možda to učinio pod uticajem svog okruženja, ali da su potezi poput zatvaranja hramova RPC u pandemiji izazvali sumnju o odnosu Putina i duboke države.

VIDEO:

(Helmcast)

Check Also

Počinje pregrupisavanje armija u Evropi! Prave se novi savezi!

Zašto Velika Britanija sklapa odvojene vojne sporazume sa drugim državama ako su sve te zemlje …