Lobisti krenuli na najboljeg srpskog lekara u 20 veku pa kažu: Nestorović se svrstao među antivaksere, daleko od medicine

Počela diskreditacija čuvenog srpskog doktora Branimira Nestorovića. Odakle vetar duva lako je pogoditi. Nekoga svrbi profit od korone, onakve kakvu su režirali.

Prenosimo tekst u celosti kao pokušaj diksreditacije žive legende, jedinog doktora kojem Srbija veruje:

Dok je u jeku masovna vakcinacija, svaka izjava koja umanjuje želju građana da se vakcinišu ili negira dejstvo vakcine nailazi na osudu medicinske struke.

Šokantnom izjavom da se živ ne bi vakcinisao, nekadašnji član Kriznog štaba Branimir Nestorović još jednom je zbunio ionako preplašene građane i lekare, svrstao se daleko od medicine, među antivaksere, dok njegove kolege u skafanderima rizikuju živote u crvenoj zoni sa najteže obolelima.

Pandemija ne postoji, testovi su lažni i ne treba da se vakcinišemo, samo su neke od izjava dr Nestorovića, koje samo potpiruju vatru koju potpiruje antivakcinalni lobi.

Direktor Doma zdravlja na Paliluli dr Aleksandar Stojanović podsetio je na ranije izjave Nestorovića.

“Jednostavno izjave poput – putujte u Milano u šoping, vakcina je to, proći će čim prođe toplije vreme, ovo je jedna od niza njegovih neodgovornih izjava koje su se desile. Ova njegova priča nema utemljenje, zaista”, kaže on.

Nekadašnji učenik dr Nestrovića, član Kriznog štaba Srđa Janković, kaže da, iako poštuje dr Nestorovića, apeluje na građane da se informišu i iz drugih izvora i presude na čemu su utemeljena strukovna mišljenja. A kolegi Nestoroviću poručuje sledeće:

“Da poštujem i njegovo i bilo čije pravo na svoje mišljenje, ali da ne smatram njegovo mišljenje u ovom trenutku, bar po ovom pitanju, utemeljenim.
Mislite li da će te izjave imati uticaja na građane? Nažalost, to je sasvim izvesno”, navodi on.

Prema oceni Stojanovića, izjava Nestorovića je veoma neodgovorna.

“Gledajući sve ono što je on uradio tokom ovog kovida 19, koji traje već godinu dana, smatram da on možda sebi diže neki publicitet, ali moji argumenti kao direktora struke ispred Vlade Srbije i ministra i svega toga, gledajući situaciju koja se dešava u Srbiji, gde imamo tri vakcine, gde se borimo sa kovidom 19, gde smo izgubili mnogo ljudskih života, mislim da u toj situaciji antivaksi lobi potpuno nedospustivo”, rekao je on.

Lekarska komora Srbije osuđuje ponašanje Nestorovića i trenutno razmatraju da li će i koje biti posledice.

Nadležni apeluju da građani nastave da odgovorno postupaju prema sebi i drugima, i što pre se vakcinišu.

VIDEO:

(Prva.rs,B92)

Check Also

Akademik Zajcev: Novi asteroid bi svakog trenutka mogao da padne na Zemlju!

Pretnja od pada asteroida na Zemlju je sasvim realna, iako se to dešava prilično retko. …