“On je zlotvor, svaki Srbin treba da okrene glavu od njega”

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da svaki Srbin treba da okrene glavu od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka

Dodik je rekao da bi s novim visokim predstavnikom razgovarao ukoliko bi rekao da Republici Srpskoj treba vratiti vojsku, sudstvo, indirektne poreze.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci naglasio da je visoki predstavnik nepotreban u Republici Srpskoj i da tu neće imati podršku.

“Ja ne govorim o čoveku, govorim o visokom predstavniku. On je zlotvor koji je u kontinuitetu otkako postoji ta funkcija, osim prvog, činio sve na štetu Republike Srpske”, rekao je Dodik.

Ocenio je da je na političkoj sceni u BiH potpuno beznađe, a da je cilj određenih tela EU da u narednom periodu ojačaju državnu strukturu i nivo vlasti u BiH, prenosi RTRS.

On je naveo da postoje dokumenti koji govore o tome, ali i da oni to govore već 20 godina, te da im je problem Republika Srpska koja smatra da treba da očuva svoju autonomiju.

“Oni hoće da ukinemo autonomiju Republike Srpske i da budemo jedini u svetu koji su sami ukinuli svoju autonomiju. Mi nećemo centralizovanu zemlju i možete da upotrebite sile koliko hoćete”, poručio je Dodik.

(Tanjug)

Check Also

Zaharova hitno reagovala, na monstruoznu izjavu američkog generala…

Pentagon je priznao grešku tokom vazdušnog napada u Kabulu u kojem su poginuli ljudi. Izjavu …