Ikodinović: Grupa Veljka Belivuka napravljena direktno od strane države – VIDEO

Bivši vaterpolista i reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović izjavio je da “grupa Velje Nevolje” nije nastala juče, da je nastala u poslednjih devet – 10 godina “koliko su ovi na vlasti” i da su “bili njihova produžena ruka”.

Ikodinović za N1 kaže da su predstavnici vlasti tu grupu pokupili na tribini ili na ulici da rade sve prljave poslove za njih, a za uzvrat su im dali da se bave svojim poslom – reketiranjem, rasturanjem droge, ucenjivanjem, ubistvima…

„Ta grupa napravljena je direktno od države, to je sigurno“, rekao je Ikodinović i dodao da je neistina da je vlast za tu grupu saznala pre mesec dva i da su odmah pozvali da ih uhapse.

„Imaju snimci sa poslednjih demonstacija prošle godine, kada su bile u junu, julu…da su uslikani na tim demonstracijama kako maltretiraju, hapse te ljude, stavljaju im lisice, šutiraju ih u glavu. Ta grupa je apsolutni produkt ove države a što pokušavaju da se operu i prebace loptu na drugu stranu, to je za ludake“, kaže Ikodinović.

On je naglasio i da ne očekuje da će se priča o Belivukovoj kriminalnoj grupi rasvetliti jer kaže da su „svi toliko upetljani na sve moguće načine“.

„Mislim na vladajuću garnituru, da pokušavaju na sve načine da se operu, oni pokušavaju da sve prebace na druge koji nemaju sveze s tim“, rekao je Ikodinović i podsetio na poslednje izveštavanje prorežimskih medija o KRIK-u i navodnoj vezi sa kriminalom.

„A KRIK je prvi krenuo od 2016. godine da priča o povezanosti Belivuka i njegove kriminalne organizacije i vladajuće garniture“, rekao je Ikodinović i dodao da se ništa neće spektakularno otkriti i ni do kakve istine nećemo doći.

„Pričamo o povezanosti politike, sporta i kriminala…Najboji primer je Slaviša Kokeza koji je još uvek predsednik FSS, koji je optužen je da je proneverio 640 miliona evra, koga optužuju da je planirao atentat na predsednika države, koji je povezan sa Belivukovom ekipom…Nemate bolji primer te sprege, a doveo ga je na čelo FSS njegov drugar, predsednik Vučić. To je najdrastičniji primer te sprege“, kaže bivši reprezentativac.

On dodaje da bi takvog čoveka „proterali na Severni pol u normalnoj državi“, a kod nas prebacuju loptu na nebitne ljude i naveo primer prof. Vladimira Vuletića, bivšeg potpredsednika FK Partizan, da su presreli njegove razgovore sa Belivukom.

„Ako je tako…privedite i predsednika i generalnog sekretara i čitav vrh Partizana, da se ogradim, reći će mrzim Partizan, ne, ja sam veliki Partizanovac“, kaže.

On je povodom izjave Vuletića da neće dozvoliti da mu sude mediji, rekao da on prolazi kao i svako ko iznosi stavove koji nisu po volji države.

Ikodinović očekuje da će se i njemu dogoditi slična stvar jer je u Srbiji pravo na slobodu govora i iznošenja svog mišljenja odavno ukinuto. „Čim mislite svojom glaom, automatski ste protiv režima koji je toliko dobra doneo Srbiji, nije dobro ništa doneo, šta više upropašćava nas i još više će nas upropastiti, a ja ću nastaviti da iznosim svoje mišljenje jer ne želim da živim u državi u kojoj je sistem vrednosti toliko poremećen“, navodi Ikodinović.

Upitan da prokomentariše da je 2018. godine bio na spisku javnih ličnosti koji su dali podršku Vučiću on kaže da je to učinio „zato što je bio glup“ i imao loše savetodavce.

„Držao sam ugostiteljski objekat i mislio da će mi ovo oilakšati život, a nije mi olakšalo, osećao sam se grozno dok nisam na Tviteru napisao i izbacio to iz sebe. Od prvog momenta sam shvatio da sam pogrešio ali bilo je kasno, to je već otišlo u etar. Licemeri to pokušavaju da koriste, da sam radio za SPS i SNS dugi niz godina“, kaže Ikodinović i dodaje: „To je nešto što ću ja da nosim“.

(N1)

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …