Vučić i Stefanović se dogovorili – Nastradao Stefanovićev kum – Uhapšen Goran Papić

Izjava Nebojše Stefanovića kojom potvrđuje kampanju tabloidnih medija o spremanju atentata na Vučića pokazuje da je došlo do dogovora Stefanovića i Vučića.

Rečenice o ljudima iz vrha vlasti koji su radili protiv Vučića sasvim sigurno nije pisao Stefanović, već dobro poznata šefica informativne službe SNS-a Vladanka Malović. Stefanović je samo potpisan, što je uobičajena praksa u SNS-u.

Kao posledica tog dogovora u zatvoru je završio Goran Papić, nekadašnji zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koga je pravo iz očeve kafane u SBPOK doveo lično Stefanović.

To na prvi pogled izgleda kao obračun sa Stefanovićevom ekipom. Međutim, kada se pogleda za šta se Papić tereti, postaje jasno da se radi o predstavi.

Papić nije uhapšen zbog droge ili bilo kog takvog, već zbog vraćanja blindiranog automobila oduzetog prilikom nekog hapšenja. Ako se u međuvremenu ne dodaju neke druge optužbe – Papić će se ubrzo naći na slobodi. Vreme će pokazati da li smo bili u pravu.

Ovako je Vučić branio Papića od opozicije

Bivši zamenik načelnika SBPOK Goran Papić danas je lišen slobode, pošto mu je nakon saslušanja određen pritvor od 48 sati. Kum ministra odbrane Nebojše Stefanovića je “pao”, a na teret mu se stavlja trgovina uticajem, pošto je zahtevao da se osobi koja je sada u pritvoru vrati oduzeto blindirano vozilo.

O radu i svim zloupotrebama Gorana Papića opozicija je davno pričala. Još 2019. godine lideri tadašnjeg Saveza za Srbiju su na sve to ukazivali, ali jednostavno nije imao ko da ih čuje. Ili, barem, nije želeo.

Iako su svakodnevno Boško Obradović, Dragan Đilas, Miroslav Aleksić i drugi ukazivali na koji način radi načelnik SBPOK-a, tada se na svih njih medijski ostrvio Aleksandar Vučić, koji je odmah stao u zaštitu Papića. To je uradio kada je odgovarao na novinarska pitanja o dokazima i umešanosti Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem.

– Nemojte vi da mi birate ko mi je najbliži, ko nije, Nebojša je svakako jedan od najbližih i smeta vam naročito zato što je jedan od njemu najbližih ljudi lično iz automobila izvukao narko zlikovca koji je imao tri kilograma droge oko vrata, zato vodite hajku protiv Nebojše Stefanovića i Gorana Papića – rekao je 2019. godine Vučić.

Zanimljivo je i kako su se režimski mediji tada ophodili prema celoj priči. Naime, pre nepune dve godine su stali u zaštitu Papića, baš kao i Vučić su objašnjavali “zašto opozicija napada Papića”, što je uostalom i sam zamenik načelnika SBPOK radio.

– Ni sanjao nisam da mogu da se nađem na meti i na progonu pojedinih opozicionih lidera samo zato što sam zajedno sa svojim kolegama časno i pošteno obavljao posao i sklanjao drogu od naše dece – istakao je tada Papić.

Međutim, situacija se promenila, danas je obelodanjeno da je Goran Papić uhapšen, a podršku mu ne pružaju ni režimski mediji, a bogami ni predsednik Srbije.

Uostalom, kako su jednom prilikom naveli lideri opozicije, “Vučiću je bolje da sluša njih, nego direktora BIA Bratislava Gašića i ministra policije”, jer se ispostavilo, kako su naveli, da su za sve što su govorili bili u pravu.

(Direktno.rs)

Check Also

Kineski hakeri saznali nivo plata u britanskoj vojsci!

Kineski hakeri su hakovali veb stranicu Ministarstva odbrane Velike Britanije. Ovo je preneo Skaj njuz… …