DR NESTOROVIĆ: Ovo je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova koje danas imamo za čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu

Doktor Branimir Nestorović kaže da ne postoji bolji lek za čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu od našeg domaćeg, obični kupus.

“On je jedan od najmoćnijih lekova koje danas imamo. Prve radove o njegovom delovanju kod čira je objavio davne 1950-te godine profesor Garnet Čeni, sa Stenforda. U studiji na 55 pacijenata, on je pokazao poboljšanje u 95% već posle 2 do 5 dana”, kaže doktor.

Kako kaže, ispitivanje na 45 zatvorenika u zatvoru San Quentin, 93% je posle tri nedelje uzimanja soka od kupusa, što odgovara oko 200 grama kupusa, imalo potpuno izlečenje.

“Antiulkusni faktor je identifikovan kao U faktor (glutamin), nalazi se i u celeru. Indian Central Drug Research Institute je lečio zamorče sa ulkusom samo davanjem soka od kupusa. Osim što je pozitivno delovao na oporavak ćelija želuca, kupus je takođe imao antiotska svojstva, ubijajući Helicobacter Pylori”, ističe Nestorović.

Doktor Nestorović je podelio recept kako pripremiti sok od kupusa

Treba uzeti 3 šolje iseckanog kupusa, dodati 2 čaše prokuvane vode. Sipati u blender i miksovati oko 10 sekundi. Presuti mešavinu u teglu, koja je hermetički zatvorena (ostavite malo mesta na vrhu tegle). Ostaviti da stoji na oko 20 stepeni oko 3 dana. Potom ga profiltrirajte i držite u frižideru. Pijte jednu čašu soka svako jutro, pola sata pre obroka.

(Alo)

Check Also

Što manje igra, to bolje

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander izjavio je da bi najbolji igrač sveta Novak Đoković mogao …