Posle Kosova na redu novi projekat: U Novom Sadu počeo da radi konzulat Austrije, čija se nadležnost odnosi na teritoriju Vojvodine

U Novom Sadu danas je počeo da radi konzulat Austrije, čija se nadležnost odnosi na teritoriju Vojvodine, a cilj je doprinos razvoju bilateralne saradnje Austrije i Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da Novi Sad otvaranjem ovog konzulata dobija još jednu čvrstu kariku u procesu saradnje Austrije i naše države.

“Današnji datum nije lak za nas u istorijskom kontekstu, ali moramo da gledamo u budućnost i da kreiramo još bolju saradnju osnaživanjem ekonomskih odnosa i privlačenjem investicija, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za mlade naraštaje da ostanu u Srbiji”, rekao je Vučević, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je istakao da zato ovo nije samo protokolarni događaj, već ima suštinski i dublji značaj za unapređenje odnosa dve zemlje, kao i za Novi Sad.

Ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti je istakao da će dve zemlje i ubuduće sarađivati u privredi i kulturi, dodavši da konzulati odlično služe bliskijem povezivanju dva naroda, otvaranju novih mogućnosti za saradnju i doprinose boljem uzajamnom razumevanju.

Dodao je da mu je posebno zadovoljstvo što je ovo drugi počasni konzulat Austrije u Srbiji, posle onog koji je otvoren 2017. u Nišu.

Počasni konzul Austrije u Novom Sadu Zoran Tadić se zahvalio svima na pruženom poverenju i izjavio da je cilj njegovog rada povezivanje dve zemlje, intenziviranje saradnje u opštem interesu i negovanje tradicionalno dobrih srpsko-austrijskih odnosa.

(Fonet)

Check Also

Zašto će zaplena ruske imovine biti poklon za Kinu

Ako postoji konačna crvena linija u tekućem rusko-ukrajinskom sukobu, to je status i položaj imovine …