U SRBIJI POČINJE TEROR – LONČAR: Čeka se odluka o obaveznoj vakcinaciji u Srbiji

Zlatibor Lončar izjavio da bi republička stručna komisija trebalo da donese odluku o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika protiv kovida 19.

Ministar zdravlja Srbije je rekao da je saglasan sa tim i dodao da je širom Srbije otvoreno više od 170 punktova za vakcinaciju bez zakazivanja i izrazio uverenje da će do kraja aprila protiv koronavirusa biti vakcinisano još 500.000 građana.

”Trudićemo se da bude što više vakcina na tim punktovima, uvek će biti po jedna ili dve, a gledaćemo da, u zavisnosti od toga gde možemo da ispoštujemo hladni lanac, budu dostupne tri ili četiri vakcine”, rekao je Lončar za Televiziju Pink.

Ponovio je da je saglasan sa predlogom struke da vakcinacija bude obavezna za zdravstvene radnike navodeći da ”nema logike” da lekar ili medicinska sestra kažu da su dobili koronu, jer mogu da se vakcinišu.

”Mislim da će republička komisija, u kojoj su najeminentniji stručnjaci, doneti odluku. Uvek ću biti uz struku i da spašavam živote, a boriću se protiv onih koji su vakcinisani i koji su zahvaljujući tome dobro, a šire laži i paniku o vakcinama”, naveo je Lončar i naglasio da je dokazano da su vakcine bezbedne i da pomažu.

Dodao je da je cilj da se dođe do zabačenih i najudaljenijih mesta u Srbiji i omogući svim građanima da prime vakcinu protiv koronavirusa. ”Već to radimo u mnogim opštinama, u okolini Novog Pazara, u Nišu i mislim da će odziv biti sve bolji”, kazao je ministar.

Lončar je rekao da će vakcinisani najverovatnije imati prednost da uđu u kafiće, diskoteke, stadione, pozorišta, bioskope… ”Ako se vakcinišemo brzo i u velikom broju, to je način da se vratimo normalnom životu”, naglasio je Lončar.

Check Also

Sezonsko zagrevanje moglo bi da izazove oluje, na Saturnu

Američki naučnici su identifikovali značajan energetski disbalans na Saturnu, piše časopis Nature Communications. Istraživači predvođeni …