General Ivašov: Vašington dao zeleno svetlo Albancima za vojnu bazu

Opravdana je zabrinutost Srba zbog planova Albanaca da naprave vojnu bazu za svoje jedinice na brdu Crnuša nedaleko od severne Kosovske Mitrovice, izjavio je bivši načelnik Glavne uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Rusije, general Leonid Ivašov, navodeći da su Albanci za to dobili zeleno svetlo od Vašingtona.

Amerikanci su neiskreni kad kažu da je to autonomna odluka Albanaca sa Kosova, istakao je penzionisani general-pukovnik Ruske Federacije za „Novosti“.

„Kad bi neki američki pukovnik, da ne kažem general, ili važniji političar, rekao kosovskim Albancima da ne prave takvu bazu razgovora o tome više ne bi bilo“, ukazao je Ivašov, koji je predsednik Akademije za geopolitičke probleme.

Obrazlažući stav da su Albanci dobili zeleno svetlo za bazu na Crnuši, Ivašov je rekao:

„Amerikanci su stalno popuštali Albancima i pravili se da ne vide šta oni rade. Prisetimo se da je Medlin Olbrajt bila glavni srbomrzac, nije mogla, a ni danas ne može da smisli pravoslavne Slovene, pre svega Ruse i Srbe. Ona je i promovisala zlikovca Hašima Tačija“.

Podsetimo, prištinski mediji su nedavno objavili da će kosovske bezbednosne snage izgraditi bazu na jednom od najviših brda u severnom regionu Kosova i Metohije sa kog se, kao na dlanu, vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom i desetine sela — Vučitrn, Severna Mitrovica, Zvečan i deo Zubinog Potoka.

(sputnik)

Check Also

Tema o kojoj se ne govori

Ima tema o kojima se mnogo i često priča, gotovo u svim krugovima, a ima …