Ruski mediji o Vučićevoj izjavi: Vučić naveo slučaj Angele Merkel, kao primer licemerja u međunarodnom pravu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je govorio na televiziji, o mogućem ilegalnom nadzoru nemačke kancelarke Angele Merkel od strane Sjedinjenih Država.

Vučić se pojavio na televiziji Hepi.

Predsednik Srbije se nije libio da situaciju oko Angele Merkel nazovu skandaloznom.

Smatra da ako su Sjedinjene Države zaista sledile nemačku kancelarku, onda se postojanje bilo kojih principa u međunarodnom pravu može sigurno zaboraviti, oni jednostavno ne postoje.

Srpski lider je primetio da bi, ako bi tako nešto „izbacile“, na primer Rusija i Belorusija, tada protiv ovih zemalja odmah bile usvojene oštre sankcije.

A pošto govorimo o Sjedinjenim Državama, koje su koristile danske specijalne službe u sopstvenim interesima, ništa slično se neće dogoditi. Rusija bi bila kažnjena, rekao je Vučić, i američka strana bi se izvukla.

„Pokazalo se da su Amerikanci uz pomoć Danske slušali Angelu Merkel – i ništa, jer nema principa, nema principa, nijedan zakon u međunarodnim odnosima odavno ne postoji“, rekao je Vučić u eteru.

Srpski predsednik je svoj govor sumirao frazom da se u savremenom svetu samo nekoliko država može osloniti na pravo u međunarodnom prostoru, jer to već dugo nikoga ne zanima.

Borba.Info

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …