Kraj Evrope i Evropske unije… – Srbija mora da iskoristi šansu… – VIDEO

Gotovo je izvesno da će zemlje koje su poslednjih dve stotine godina meltretirale, kolonizovale i izrabljivale dve trećine sveta, sada dožeiveti poraz.

Slom svetske ekonomije, novu ekonomsku krizu samo Kina neće osetiti!

Svi ekonomski pokazatelji Evropske unije su za pohvalu. Ipak na vidiku je kraj Evrope i Evropske unije, smatra doktor ekonomije i urednik sajta makroekonomija.org, Miroslav Zdravković.

Evropa neće propasti zbog ekonomske krize, smatra on, već će doživet demografksi krah.

Zapravo Evropska unja već sada ima manjak radne snage, koji Angela Merkel pokušava da popuni migrantima iz Afrike i sa Bliskog istoka.

Doseljenici će u narednih dve decenije, zajedno sa gasterbajterima koji su tu doseljavani od kraja drugog svetskog rata biti apsolutna većina u glavnim zemljama EU.

To će biti kraj Evrope kakvu poznajemo. U sličnoj situaciji je i Amerika.

Gotovo je izvesno da će zemlje koje su poslednjih dve stotine godina meltretirale, kolonizovale i izrabljivale dve trećine sveta, sada dožeiveti poraz.

Nažalost sa „zlim zapadom“ nestaće verovatno i Srbija…

-Krv će pobediti, kaže Zdravković koji ističe da visoka vojna tehnologija, i industrija neće imati nikakvo značenje kada populacija onih koji su ih proizveli postane liga staraca.

Upravljanje tehnologijama i vojskama će u jednom trenutku biti u rukama mladih naroda.

On je kao primer naveo Nigeriju, koja sad već ima 210 miliona stanovnika, kao i da se u toj državi godišenje rodi sedam miliona dece. (To je više nego što u Srbiji trenutno ima stanovnika)

Zdavković kaže i da će na Srpsku ekonomiju veliki uticaj u narednom periodu imati Turska država.

Turska ekonomija raste, a prati je i demografski bum.

To će od te zemlje napraviti regionalnog lidera, koji će kao u vreme Osmanskog carstva imati uticaj na živote država na Balkanu, kojima su ranije vladali.

-To sa Turskom uopšte nije dobro, kaže Zdravković, koji je na pitanje da li će biti reprize svetske ekonomske krize iz 2008/09 godine odgovorio, da je kriza u toku.

Rekao je i da su zemlje zarad borbe protiv pandemije korone, namerno usporile svoje ekonomije.

To će imati snažne posledice za mnoge zemlje.

Zdravković kaže da se ova kriza neće osetiti jedino u Kini, koja planira da investira 1000 miljardi u ruralni razvoj, konstantno razvija nove tehnologije i pojačano radi na ekologiji, tvrdi Zdravković.

Prognoze o tome šta će biti sa svetskom ekonomijom, kao i detaljnu analizu trenutnih, ekonomskih i demografskih tokova, dr. Miroslava Zdravkovića možete pogledati u emisiji „Tema K9“ na jutjub kanalu HelmKast…

helmcast

Check Also

Šolc: Pregovori sa Putinom mogući ali za sada, „ne vidim smisao u njima“

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da je u principu spreman da nastavi direktne pregovore …