RUSIJA JE MOJ ŽIVOT! – Učiniću sve, da posle mene dođe neko ko je kao ja…

„Ja sam svoju sudbinu povezao sa sudbinom zemlje. Za mene ne postoji drugi, značajniji zadatak u životu od jačanja Rusije…”

Vladimir Putin nazvao je oštru retoriku Sjedinjenih Država protiv njega „mačizmom“ koji je svojstven američkoj kulturi.

U intervjuu američkoj televiziji NBC, ruski predsednik je naglasio da su predvidljivost i stabilnost najvažniji faktori međunarodnih odnosa su, ali da ih Moskva poslednjih godina nije videla u delovanju Vašingtona.

Na ukazivanje da Džo Bajden, sa kojim će se 16. juna sresti u Ženevi, optužuje Rusiju za stvaranje nestabilnosti u svetu, kratko je rekao:

„On govori jedno, a ja tvrdim drugo.

Važno je da tragamo za kompromisima i uzajamno prihvatljivim rešenjima.

Zato: hajde da sednemo zajedno, da razgovaramo i tražimo kompromise“.

Putin je rekao NBC da je celu svoju sudbinu u potpunosti povezao sa sudbinom Rusije i da isto očekuje od svog naslednika jer država poput Rusije mnogima jednostavno nije potrebna:

„Ja sam svoju sudbinu povezao sa sudbinom zemlje. Za mene ne postoji drugi, značajniji zadatak u životu od jačanja Rusije.

Stoga, ako vidim da je neka osoba, čak i ako je kritična prema nekim oblastima mog delovanja, ali da je sa konstruktivnim pogledima, posvećena zemlji i spremna da stavi na oltar Otadžbine ne samo godine već ceo svoj život, učiniću sve da bude podržana.

Bez obzira kako se ponaša lično prema meni“.

Fakti

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …