RUSIJA JE MOJ ŽIVOT! – Učiniću sve, da posle mene dođe neko ko je kao ja…

„Ja sam svoju sudbinu povezao sa sudbinom zemlje. Za mene ne postoji drugi, značajniji zadatak u životu od jačanja Rusije…”

Vladimir Putin nazvao je oštru retoriku Sjedinjenih Država protiv njega „mačizmom“ koji je svojstven američkoj kulturi.

U intervjuu američkoj televiziji NBC, ruski predsednik je naglasio da su predvidljivost i stabilnost najvažniji faktori međunarodnih odnosa su, ali da ih Moskva poslednjih godina nije videla u delovanju Vašingtona.

Na ukazivanje da Džo Bajden, sa kojim će se 16. juna sresti u Ženevi, optužuje Rusiju za stvaranje nestabilnosti u svetu, kratko je rekao:

„On govori jedno, a ja tvrdim drugo.

Važno je da tragamo za kompromisima i uzajamno prihvatljivim rešenjima.

Zato: hajde da sednemo zajedno, da razgovaramo i tražimo kompromise“.

Putin je rekao NBC da je celu svoju sudbinu u potpunosti povezao sa sudbinom Rusije i da isto očekuje od svog naslednika jer država poput Rusije mnogima jednostavno nije potrebna:

„Ja sam svoju sudbinu povezao sa sudbinom zemlje. Za mene ne postoji drugi, značajniji zadatak u životu od jačanja Rusije.

Stoga, ako vidim da je neka osoba, čak i ako je kritična prema nekim oblastima mog delovanja, ali da je sa konstruktivnim pogledima, posvećena zemlji i spremna da stavi na oltar Otadžbine ne samo godine već ceo svoj život, učiniću sve da bude podržana.

Bez obzira kako se ponaša lično prema meni“.

Fakti

Check Also

Makron: NATO hitno mora da pripremi ‘bezbednosne garancije’ za Rusiju!

Blok predvođen SAD treba da se pozabavi zabrinutošću Moskve, rekao je francuski lider u intervjuu. …