“Drugovi su mu pomogli da shvati” – Roman Protaševič se pokajao!

“Sve je u redu sa mnom. Niko me ne tuče, niko me nije pipnuo”

Protaševič je rekao da zna kakvu je štetu naneo državi i da sada želi da popravi situaciju.

Uhapšeni beloruski opozicionar Roman Protaševič danas se ponovo pojavio na konferenciji za medije na kojoj je rekao da se oseća dobro i da ga niko nije tukao, dok opozicija tvrdi da je to još jedan njegov prisilan javni istup.

Protašević koji je sedeo između četiri policajaca, rekao je da ga niko nije terao da sarađuje sa vlastima i da je dobrog zdravlja, nakon hapšenja u Minsku kada je preusmeren avion ”Rajanera”.

“Sve je u redu sa mnom. Niko me ne tuče, niko me nije pipnuo”, rekao je Protaševič.

Dodao je da razume kakvu je štetu naneo svojoj zemlji, prenosi Rojters. “Sada želim da učinim sve što je u mojoj moći da popravim situaciju”, naveo je Protaševič.

”Belarus of the Brain”, kanal koji je Protaševič vodio pre hapšenja, ocenio je da je njegovo novo pojavljivanje bilo pod prisilom i da pokazuje da je bio izložen “najačem psihološkom pritisku”.

Beloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska, koja se nalazi u egzilu, napisala je na Tviteru da, bez obzira na to šta Protaševič govori, ne treba zaboraviti da je on “talac”.

“Ovo nije konferencija za novinare, već scena ili iz Kafkinog ili iz Orvelovog dela”, navela je ona.

Ruski opozicionar pojavio se u javnosti nekoliko puta od kada je 23. maja avion u kojem se nalazio na letu iz Grčke u Litvaniju preusmeren zbog dojave o bombi koja se ispostavila kao lažna i sleteo u Minsku, gde je uhapšen.

U trećem pojavljivanju početkom juna on je priznao da je planirao svrgavanje predsednika Aleksandra Lukašenka organizovanjem nereda i povukao ranije kritike na račun beloruskog lidera.

Tanjug

Check Also

Saudijska Arabija napustila petrodolar!

Dan ranije, prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman Al Saud najavio je da neće prisustvovati …