ZAPAD POČEO DA SE OTARAŠAVA NAPREDNJAKA: Izgubili vlast u urbanim delovima Novog Sada, zadržali periferiju!

Jednostavno, građani su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke i ustanu protiv politike velikih stranaka.

Vlast nije večna, na veliku žalost Aleksandra Vučića…

U sedištu Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu – muk. Izgubili su gde se niko nije nadao, kad se niko nije nadao i na način koji niko nije očekivao.

Jednostavno, građani su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke i ustanu protiv politike velikih stranaka.

Naprednjaci su na izbore za mesne zajednice u Novom Sadu potrošili milione, angažovali hiljade aktivista i desetine hiljada članova, u pomoć su stigli džipovi i Andrej Vučić, glavom i bradom u košulji na pruge.

Na kraju, izgubili su u svakom urbanom kvartu u kojoj je postojala kakva-takva inicijativa građana.

Nezavisni kandidati osvojili su većinu mandata na Limanima, mestu gde SNS planira svoj veliki projekat – “Novi Sad na vodi”.

U redovima naprednjaka – tišina i strah.

U trenutku kada pišemo ovaj izveštaj, sedam sati nakon zatvaranja birališta – SNS se nije oglasila o rezultatima izbora.

To je suprotno svemu što su dosad radili, a u vek su sat vremena nakon glasanja saopštavali prve preliminarne rezultate.

U Mesnoj zajednici “Ivo Andrić”, kako javlja 021, Savet su preuzeli nezavisni kandidati, jer je pet kandidata uspelo da sakupi dovoljnu podršku građana. Ostala četiri člana biće predstavnici SNS.

U Savetu će biti samostalni kandidati Predrag Milošević, Đorđe Obrenović, Aleksandra Tadijin, Dejan Nemec i Marija Mladenović.

Smena vlasti dogodiće se i u Savetu Mesne zajednice (SMZ) “Liman”, gde čak sedam od ukupno 11 članova, čine samostalni kandidati.

Tako u SMZ ulaze Nataša Matijević, Miodrag Živančev, Dragoljub Perković, Ozren Lazić, Vladimir Ilić, Nenad Petrović i Pavle Bikicki.

Naprednjaci nemaju razloga za slavlje ni na “Limanu 3”, gde je od 11 mesta u SMZ, čak osam pripalo onima koji nemaju člansku kartu vladajuće partije.

Limance će, između ostalog, predstavljati Hana Ljiljak, Višnja Baćanović, Marina Živaljević, Dijana Kaćanski, Branka Malinović Eremija, Danijela Bugarski, Nemanja ARađanski Rajkov i Svetozar Janković.

Prema prvim informacijama, u Savetu MZ “Dunav” nalaziće se dvoje samostalnih učesnika, Aleksandra Mišić Aliov i Nikola Asurdžić, dok je ostalih devet iz redova SNS.

Naprednjaci su zadržali vlast na Telepu, u sremskim delovima grada, kao i na periferiji.

Za sada nema potvrđenih rezultata za ostale mesne zajednice. Ono što je primetno jeste veća izlaznost u odnosu na ranija glasanja za najniži nivo vlasti, javlja 021.

Građani javljaju da je brojanje u nekim mesnim zajednicama trajalo do duboko u noć.

Glasanje za savete mesnih zajednica bilo je u nedelju organizovano u 42 od 47 mesnih zajednica u Novom Sadu.

Luftika

Check Also

Ukrajina izvela raketni udar raketama dugog dometa, na Sevastopolj! Ima mrtvih i ranjenih!

Dana 23. juna 2024. godine, otprilike u 12:15, po moskovskom vremenu, režim u Kijevu je …