Nije fer ali “nema veze”… – Umiranja vakcinisanih, biće pripisana novim sojevima korona virusa!

To znači da će zaposleni biti pozvani da i dalje rade od kuće kad god je to moguće, a noćni klubovi će ostati zatvoreni.

Britanski naučnici izdali su hitno upozorenje da bi varijanta Covid-19, poznata kao Delta, mogla pustošiti u Velikoj Britaniji već u julu.

Britanski premijer Boris Džonson je potvrdio u ponedeljak da se zbog porasta broja slučajeva oboljevanja od zaraznije „varijante delta“ korona virusa, prvobitno zabeležene u Indiji, odlaže za mesec dana, do 19. jula, ukidanje protivepidemijskih restrikcija u Engleskoj.

Potpuno otvaranje zemlje je ranije bilo najavljeno za 21. jun, ali premijer je rekao da „duboko zabrinjava ‘varijanta delta’ koja se širi brže“ od drugih, te želi da s otvaranem sačeka do 19. jula da bi dao zdravstvenoj službi potrebno dodatno vreme.

Britanski zvaničnici su ranije danas potpisali odluku o odlaganju za posle 21. juna ograničenja uvedenih usled epidemije korona virusa.

Bi-Bi-Si (BBC) je naveo da su vladini izvori rekli da će ograničenja ostati na snazi još četiri nedelje od tog datuma.

To znači da će zaposleni biti pozvani da i dalje rade od kuće kad god je to moguće, a noćni klubovi će ostati zatvoreni.

Procenjuje se da je ova varijanta virusa oko 60 odsto zaraznija od prethodne te da je dvostruko veća verovatnoća da će rezultirati prijemom inficiranih u bolnicu.

U ponedjeljak je u Velikoj Britaniji zabeleženo 7.742 novozaraženih Kovidom-19 i tri smrtna slučaja.

Nedeljni prosek slučajeva u Velikoj Britaniji porastao je za 46 odsto u poređenju sa sedam dana pre.

Srbin.Info

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …