„Bomba: Noć kada je Bobi Kenedi ubio Merilin Monro“ – nova knjiga otkriva mračne tajne…

„Bilo je dosijea o trojici Kenedija – predsedniku, državnom tužiocu i njihovom bratu Edvardu…”

Merilin Monro je otrovao Bobi Kenedi strogo poverljivom drogom koju je izumila CIA pokušavajući da je spreči da izađe u javnost sa aferama dvojice braća, tvrdi bivši detektiv Majk Rotmiler.

Smrt Merilin Monro šezdeset godina pokrivena je misterijom.

Uprkos tome što joj slučaj zatvoren kao samoubistvo, navodna intimna veza zvezde sa pokojnim predsednikom Džonom F. Kenedijem i njegovim bratom Bobijem i dalje daje pretpostavke o njenoj neočekivanoj smrti u 36. godini.

Zvanično se navodi da se zanosna plavuša, koja je u biografiji već imala predoziranja i depresiju, ubila barbituratima 4. avgusta 1962. uveče.

Uprkos nizu glasina o njenoj intimnoj vezi sa Džonom F. Kenedijem nakon njenog blistavog „Srećan rođendan, gospodine predsedniče“, nastupa u „Madison skver gardenu“, nikada nije potvrđeno da su njih dvoje imali aferu i da postoji samo jedna njihova fotografija.

Međutim, Rotmiler u svojoj knjizi „Bombshell: The Night Bobby Kennedy Killed Marilyn Monroe“ kaže da se našao među dosijeima tajne policije u obaveštajnoj arhivi policije Los Anđelesa 1978. godine, koji sadrže dokaze da su legendarnu pevačicu i glumicu ubili iz Državnog pravobranilaštva, a policija je odlučila da to prikrije, prenosi međunarodni Sputnjik.

U razgovoru za „San onlajn“ Rotmiler je uoči izlaska knjige otkrio koje je mračne tajne otkrio tokom rada u Odeljenju za obaveštajni rad organizovanog kriminala Los Anđelesa.

„Kada sam ušao u tu jedinicu, nisam imao pojma šta je tamo, niko u policijskoj upravi to ne zna osim momaka koji tamo rade i šefa policije“, rekao je bivši detektiv.

„Bilo je dosijea o trojici Kenedija – predsedniku, državnom tužiocu i njihovom bratu Edvardu.

Te datoteke su povezane sa drugim, kao ogromna paukova mreža.“

Rotmiler tvrdi da je iz dosijea saznao da je Merilin bila pod nadzorom Odeljenja za obaveštajni rad i da joj je prisluškivan telefon i instalirane bubice u kući.

Bivši policajac tvrdi da je policija takođe vodila dosijee prijatelja i komšije Merilin Monro – Petera Loreforda, glumca koji je bio oženjen mlađom sestrom Kenedijevih.

„Izveštaji pokazuju da su Robert Kenedi i Peter Lavford bili pod nadzorom onog dana kada je Merilin umrla“, tvrdi Rotmiler.

Takođe tvrdi da su mu tajni dosijei dokazali da je Bobi Kenedi tog dana zapravo bio u Los Anđelesu – suprotno onome što je javno izjavio.

Rotmiler je potom otkrio da je imao priliku da lično razgovara sa Lavfordom nakon što je slučajno naleteo na njega u Plejboj vili Hjua Hefnera.

I to je bilo vreme kada su njegove sumnje u vezi sa glumičinom smrću očigledno potvrđene.

Lavford je rekao da je on odvezao Bobija Kenedija sa aerodroma do Merilinine kućena na dan njene smrti, a ona je braći pretila da će izaći u javnost sa aferama i ugroziti reputaciju Kenedijevih.

Lavford se navodno setio da su se Bobi i Merilin sukobili u njenoj kući, a pevačica je optužila političara da se „prema njoj ponaša kao prema prostitutki“.

Lavford je potom Rotmileru otkrio da je video Bobija kako joj stavlja nešto u čašu vode iprisiljava je da pije.

Glumac smatra da je zvezda bila mrtva kad su oni napustili njenu kuću.

Prema knjizi, obaveštajci su potom zataškali ovaj zločin da bi izgledao kao samoubistvo, istovremeno kradući dnevnik u kom je Monroova detaljno opisivala odnose sa obojicom Kenedija.

Lavford je umro 1984. godine, dve godine nakon ovog navodnog razgovora.

Rotmiler je rekao da je sada odlučio da pruži „bombastično otkriće“ jer nije želeo da privuče pažnju medija dok je radio u privatnoj industriji.

„Takođe, da sam ispričao ovu priču ranije, mislim da je niko ne bi prihvatio jer su Kenedijevi bili nedodirljivi“, tvrdi on.

Ova priča nema rasplet jer joj nedostaje nekoliko ključnih detalja, uključujući ulogu Meriline kućne pomoćnice i njenog psihijatra, za koje se navodi da su prvi otkrili njeno telo.

„Bomba: Noć kada je Bobi Kenedi ubio Merilin Monro“ treba da izađe 8. jula.

Sputnik

Check Also

Snimljen NLO, koji leti pored komercijalnog aviona! – VIDEO

Video prikazuje NLO koji leti pored aviona iz komercijalnog leta. Zamislite da ste u avionu …