Dvadeset naučnika iz SAD, Australije i Britanije, vrište na sav glas: Korona virus nije `pobegao` iz Vuhana!

Pored toga, tokom pandemije virus je mutirao više puta, što takođe opovrgava pretpostavku o njegovom veštačkom stvaranju.

Tim biologa i virusologa objavili su da nema sigurnih dokaza da je iz laboratorije u Vuhanu `pobegao` koronavirus što je potom dovelo do pandemije.

U timu je bilo više od 20 stručnjaka iz Australije, Velike Britanije i SAD.

Njihova glavna ocena je:

„Nema dokaza da je bilo koji od ranih slučajeva zaraze imao bilo kakve veze sa (kineskim) Institutom za virusologiju u Vuhanu.

S druge strane, postoje jasne veze sa pijacama životinja u Vuhanu.

Takođe nema dokaza da je Institut za virusologiju bio izvor SARS-CoV-2 ili da je izvodio eksperimente sa njim pre početka pandemije“.

Sa dodatnim ukazivanjem: „Ne postoje slučajevi kod ljudi povezanim sa aktivnostima Instituta za virusologiju Vuhan.

Pored toga, tokom pandemije virus je mutirao više puta, što takođe opovrgava pretpostavku o njegovom veštačkom stvaranju.

U svakom scenariju „bekstva“ SARS-CoV-2 iz laboratorije trebalo je da bude tamo i pre pandemije, ali nema dokaza koji to potkrepljuju“.

Krajem marta objavljen je i izveštaj međunarodne grupe stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije (SZO) nakon boravka u Kinu u januaru-februaru radi istraživanja porekla koronavirusa.

Ta grupa nije mogla doći do jednoznačnog zaključka.

Ukazala je da je najverovatnije došlo do prenosa virusa između životinja, a zatim na ljude, a da je najmanje verovatno da je SARS-CoV-2 nastao u laboratorijskim uslovima.

Fakti

Check Also

Svaka sledeća generacija gora od prethodne, kako to zaustaviti?

Zašto niko u Srbiji ne govori o tome da nam je svaka generacija dece gora …