Milorad Dodik: Si Đinping je Kinu izveo na vrh sveta!

Kina je pokazala da ne mora i da se može uspešno upravljati državnom imovinom.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je u ekskluzivnom video-intervju za kinesku državnu novinsku agenciju Sinhua da očekuje da će budući svet i novi poredak biti zasnovani na ravnopravnom odnosu sa puno uvažavanja, bez sile i arogancije, te da je uveren da Kina može tome doprineti u značajnoj meri.

“Model koji primenjuje Komunistička partija Kine omogućava ekonomski uspešnu zemlju i to je potpuno suprotno od zapadnjaka koji kažu da je nedopustivo da država ima firme u svom vlasništvu i da sve mora da bude privatno.

Kina je pokazala da ne mora i da se može uspešno upravljati državnom imovinom.

Ona je postala problem Zapadu koji je sav svoj koncept egzistencije bazirao na tome da se bori protiv drugih ideologija kao što je ideologija socijalizma, komunizma”, istakao je Dodik.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH podsetio je na činjenicu da se celi period Hladnog rata u Evropi zasnivao upravo na borbi protiv Sovetskog Saveza i te ideologije.

Govoreći o kineskom predsedniku Si Đinpingu, Dodik je naglasio da je to lider koji je snagu Kine i kineskog naroda nesumnjivo učinio moćnom i neprikosnovenom.

„Mnogi danas govore da je Kina u vreme Si Đinpinga postala vodeća sila sveta.

Nesumnjivo da je reč o ličnosti koja je bila potrebna kineskoj državi i narodu baš u trenutku kada su tragali za tim na koji način postaviti i odmjeriti svoju moć i snagu i rešavati teške unutrašnje izazove u vezi sa standardom”, naglasio je Dodik.

Navodeći da je pre samo nekoliko decenija Kina bila poznata po tome što ima veliki broj siromašnih, Dodik je naglasio da je danas siromaštvo pobeđeno.

„Kina je napravila veliki napredak i to upravo politikom koju simbolizuje i predstavlja predsednik Si Đinping i tako postala primer za mnoge kako se rešavaju, pre svega, ekonomska pitanja”, istakao je Dodik.

Izdržaće Srbi i globalističku represiju

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je neke od najvećih zločina koje čovečanstvo pamti počinila imperija čiji je Dominik Rab danas ministar, ali imperijama se ne sudi i one računaju na zaborav, štaviše rade vredno na njemu.

Na molbu Srne da prokomentariše izjavu ministra spoljnih poslova Velike Britanije Dominika Raba da je genocid u Srebrenici bio jedan od najgorih zločina koji se dogodio na prostoru Evrope nakon Drugog svetskog rata, Dodik je odgovorio da britanski ministar i ostali svetski moćnici neće i ne žele da o događajima u Srebrenici govore činjenicama.

„Zato nas opet bombarduju, ovoga puta neistinom koju su napisali za nas isto onako kako su je pisali za milione nevino pobijenih širom sveta u britanskim kolonijalnim pohodima”, istakao je Dodik.

On je ocenio da bi bilo lekovito da, na primer, za te žrtve organizuju dane sećanja umesto što to rade za žrtve Srebrenice, ali samo one muslimanske.

„Verovatno računaju da srpskih žrtava neće imati ko da se seća ako nastave politiku prisilnog prekrajanja istorije.

Ne znam za njih, ali kod Srba ne postoji način da na silu ili zaborave ili nauče istoriju koju oni pišu”, naglasio je Dodik.

On je rekao da to potvrđuje vitalnost našeg sećanja koje je izdržalo komunističku represiju, pa će izdržati i ovu globalističku.

Džaferović i Komšić sa Abazovićem

– to je poluprivatno

Sve današnje aktivnosti bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koje se odnose na sastanak sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, poluprivatnog su karaktera, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsedavajućeg Predsjedništva.

U saopštenju se naglašava da potpredsednik Vlade bilo koje zemlje nije nivo sa kojim treba da razgovaraju članovi Predsedništva, a posebno ne bilateralni sastanci kako su to prvobitno tražila druga dva člana Predsjedništva.

“Današnja poseta Dritana Abazovića u zgradi Predsedništva BiH u Sarajevu više je privatnog karaktera i srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik nije planirao da prisustvuje takvim sastancima”, ističe se u saopštenju.

Fakti

Check Also

Zašto će zaplena ruske imovine biti poklon za Kinu

Ako postoji konačna crvena linija u tekućem rusko-ukrajinskom sukobu, to je status i položaj imovine …