MUP objavio ko neće „padati“ na tehničkom pregledu…

Načelnik Uprave Saobraćajne policije je ocenio da „ne postoji opravdan razlog da se na tehnički pregled čeka u dužem vremenskom intervalu“ – na šta se sada žale vozači.

Načelnik Uprave Saobraćajne policije Srbije Nebojša Arsov izjavio je da po Pravilniku o tehničkom pregledu vozila koji se primenjuje od 6. jula, “manja mehanička oštećenja vozila koja ne utiču na bezbednost saobraćaja ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim”.

Arsov je naveo da „ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično“ nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kontrolora tehničkog pregleda“, kazao je Arsov.

Ali, ukazao je on, ukoliko su neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao ispravno, već se vlasniku daje rok da otkloni neispravnost.

Načelnik Uprave Saobraćajne policije je ocenio da „ne postoji opravdan razlog da se na tehnički pregled čeka u dužem vremenskom intervalu“ – na šta se sada žale vozači.

Kako je naveo, u Srbiji postoji više od 1.200 pravnih lica ovlašćenih za tehnički pregled vozila, a na jednoj liniji tehničkog pregleda se u toku dana može pregledati i više od deset vozila.

Beta

Check Also

Srbija nije mogla gore proći na žrebu! – FOTO

Reprezentacija Engleske biće prvi protivnik Srbiji, na Euro 2024 u Nemačkoj. Dva tima će se …