Mile Dodik: Imate još malo vremena, da poništite odluku ili se razilazimo sa BiH, ODMAH!

„Mi kao narod i kao Republika Srpska moramo reći da je ovo poslednja linija odbrane našeg dostojanstva“

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predstavnici međunarodne zajednice imaju još malo vremena da ponište odluku visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida, navodeći da u suprotnom Republici Srpskoj nije ostavljen nikakav izbor i da niko “ne treba da se kasnije čudi koracima koje će preduzeti”.

„Republici Srpskoj nije ostavljen izbor i neka se niko kasnije ne čudi koracima koje ćemo preduzeti.

Mi za ovu situaciju ne snosimo nikakvu odgovornost niti smo preduzeli bilo kakvu akciju u pravcu destabilizacije BiH“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

On je dodao da „sve što se dešava i što se može desiti biće reakcija“.

„Mi kao narod i kao Republika Srpska moramo reći da je ovo poslednja linija odbrane našeg dostojanstva“, naglasio je Dodik.

On je dodao da je pokretanje peticije protiv nametanja zakona „vid protesta protiv anticivilizacijske odluke Valentina Incka i njegov lični čin otpora prema jednoj takvoj odluci“.

Srpski član Predsedništva je kazao da je peticiju potpisao „slobodno i s punom svešću o važnosti teme i trenutka“, kao i da svima prepušta da slobodno odluče hoće li se svojim potpisom pridružiti njemu.

„Isto tako želim da podržim sve pojedince i organizacije koji će na bilo koji način pružiti otpor i dići glas protiv jednog tako nakaradnog akta na koji nije imao pravo ni izabrani, a kamoli neizabrani autoritet“, naveo je on.

Dodik je naglasio da odgovornost za novonastalu situaciju snose i oni koji bi da se operu od Inckovog akta, „ako nisu učestvovali u Inckovoj ujdurmi, nisu je sprečili, a znali su za nju“.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko u petak je nametnuo dopune Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, a oni koji to čine mogu biti kažnjeni i do pet godina zatvora.

Beta, Srna

Check Also

Na današnji dan 2013. potpisan Briselski sporazum! Ivica Dačić: Priština nema nameru da formira ZSO

Navršilo se 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma. Tada je to bio istorijski sporazum koji …